Utfrågning: Gillar du päron?

Det senaste decenniet har matkulturen i Norden utvecklats snabbt. Den senaste trenden är att man snabbt växlar mellan olika trender. Trenden som gäller just nu är frukt. Frukt har länge ansetts vara en nyttig typ av föda, detta har dock på senare tid ifrågasatts av forskare, vilket med 100% sannolikhet innebär att frukt faktiskt är ohälsosamt. Efter att svenska folket fått höra att frukt förmodligen är onyttigare än både läskedrycker och godis har fruktförsäljningen skjutit i höjden. En kille som heter Tom har tillkallats för att undersöka om det är världsrekord.

Vi på DSL har av nyfikenhetsskäl beslutat att genomföra en stickprovsundersökning med syfte att reda ut huruvida svenska befolkningen tycker om den omåttligt populära frukten "päron". Vi har frågat över 20 medborgare, och för att korrekt kunna representera landets befolkning har utfrågningarna skett på motorvägen vid midnatt den sista november.

 
Ett päron.

Vi har sammanställt svaren och efter övervägning bestämt oss för att dela med oss av våra minst sagt förbluffande resultat:

    - Gillar du päron?
-Ja
-Ja
-Nej
-Ja
-Det beror på.
-Ja
-Vroooom!!!
-Om dom är goda så.
-Nej
-Ja
-Kanske
-ÄR DU RASIST ELLER!?
-Ja
-Vem är Päron?
-Ja
-Jag gillar dom som är riktigt omogna, innan dom har blivit frön.
-Nej
-Ursäkta, jag hörde inte?
-Mjau
-Vadå? Gör du det eller inte?
-Päron är en tvåhjärtbladig växt, som likt tomater måste hållas borta från skadedjur och solsken, annan behandling kan leda till att de blir soltorkade, och det vore ju synd. Om man inte har råd att odla päron ska man inte misströsta, de flesta närbutiker säljer nämligen bananer, vilka har snarlika egenskaper. Undantaget är att de är väldigt olika.
- Är du forskare eller?
-Inte nu längre, jag fick sparken igår, efter att jag hade krossat ett antal speglar för att undersöka om man kunde se sig själv lika bra efteråt. Men nu jobbar jag istället för polisen på heltid. Det känns mer som min grej ändå! De gör ju så balla saker, poliserna asså.

Resultaten har genomgått en avancerad analys, genomförd av Paul och Torsten Harmelin. "Det var jag som gjorde jobbet, men jag vill ändå tacka Torsten för att han är så snäll." avslöjar Paul under vår intervju i fikarummet (Kalmars forskarinstitut). Resultaten pekar mot att befolkningen inte vet vad päron är för något. Forskarna har dock sett, att en annan "frukt" som är allmänt känd, "äpple" är nära besläktad med päron. "Vi har kartlagt deras släkten, och fastställt att de är kusiner..." förklarar Paul Harmelin. Vidare, har man även gjort ett makalöst konstaterande efter en röntgenundersökning av både päron och äpple - Frukterna i fråga saknar skelett. Detta, menar Paul, påvisar varför man inte behöver bena ur dem, och varför de är ätliga redan från trädet. "Förmodligen beror avsaknaden av ben på en mutation i någon generation som vi dock inte kan bestämma. Människor och myror verkar däremot ha undkommit denna, vilket är tur. Annars skulle de vara som spaghetti."


Röntgenbilden bekräftar det. Päron har inget skelett. "Men vad är det för vita streck på bilden? De ser ju ut som ben eller nåt..." undrade vår reporter. "Ojojoj vad sent det har blivit! Jag måste på toa!" sade Paul Harmelin samtidigt som han släckte overheaden och rusade iväg mot toaletten. Några minuter senare, hörde vår reporter hur hissen på toaletten slogs igång. Han greps av fullständig förskräckelse och hoppade skrikandes ut genom fönstret. "Det var som på 'Matrix'-filmen..." berättade han efteråt.

Granskning: Föräldrar krossar barnens drömmar

Ända sedan 8 års ålder, har Olle i Kiruna bara haft en enda önskan till både sin födelsedag och julafton: En arabisk klädbutik. Dock har föräldrarna aldrig uppfyllt hans önskan, utan någon särskild anledning. DSL har tillsammans med forskare vid Umeå universitet granskat vad som har hänt Olle, och även föräldrar i allmänhet.
Olle är nu 25 år, och bor fortfarande kvar hos sina föräldrar.

På alla önskelistor han skriver, finns bara två ord; "arabisk klädbutik", men det har nästan börjat kännas som att han gör det förgäves, förklarar han. Besvikelsen på föräldrarna växer för varje dag som går. "Jag gråter varje kväll åt att jag inte har fått den ännu." pressar han fram, sammanbitet.

Frågan är, varför inget händer. Ändå menar Olle att han är villig att bo kvar, trots den fruktansvärda behandling hans föräldrar utsätter honom för. "Mina planer är att stanna tills jag slutligen får butiken. Jag ger aldrig upp..." säger han. Utöver detta, tycks föräldrarna vara snåla, vilket kan vara en avgörande faktor till uteblivandet av butiken. "Exempelvis, har vi sett att han har en bror, men vi har inte fått något namn på honom, eftersom han antagligen inte har något. Föräldrarna kanske tror att det kostar pengar..." klargör forskaren Pehr Gräv. Forskarna förstår dock inte vad som är problemet för Olles och, har det visats, många andras föräldrar. Man frågar sig nu varför de inte låter uppfylla barnens önskningar.
"Kostnaden är helt oväsentlig. Den borde inte göra någon skillnad, fastän föräldrarna eventuellt inte har råd. Man måste ge barn vad de vill ha!" förklarar Paul Harmelin i forskarnas ställe.
"Är detta för mycket begärt?" frågar forskaren Anders upprört. En arabisk klädbutik som denna, har Olle varit utan alltför länge. "Föräldrarna verkar dock inte förstå någonting, som låter bli att ge honom den." tillägger Paul Harmelin vid Kalmars forskarinstitut.

Polisens svar till det som har hänt, är att man hotar med att spränga huset där föräldrnarna bor med kärnvapen. "Det är det enda sättet att få dem att förstå hur det känns för Olle..." säger polischef Nicklas (Pungen) Svensson. PRAO-eleven Gabriel Persson håller med Nicklas, men tillägger också att föräldrarna kommer att få smaka på sin egen medicin i och med denna gärning. "Det blir episkt... Som alltid!" säger han. Polismyndigheten är redan väl förberedd, och invasionståget "PT1" står redo vid högkvarteret i Sollentuna, fullastad med bomber, för en invasion av föräldrarnas hem. Socialvården ser lösningen på ett annat sätt, och har övervägt att omhändeta pojken, på grund av föräldrarnas vansinniga agerande.

Liknande beteendestörningar hos föräldrar har identifierats runtom i världen
, av forskare vid Umeå, och man är mycket oroliga över problemet. Regeringen, som är på väg till den spanska skolan i Málaga, har via ett SMS till vår chefredaktör, förklarat att de anser att lösningen är att spärra in alla föräldrar och kasta bort nyckeln. "På så vis kommer de inte ut sen." menar Frank Bolt, och Paul Harmelin vid Kalmars forskarinstitut håller med.

Här är SMS:et vi fick av regeringen, med deras lösning på problemet med föräldrars oanständliga behandling av barn. Rimbo Jones stod för skrivandet, som ni nog ser.
Här är SMS:et vi fick av regeringen, med deras lösning på problemet med föräldrars oanständliga behandling av barn. Rimbo Jones stod för skrivandet, som ni nog ser.

Massivt missförstånd ledde till orättvisa

Det började med en oskyldig lek. En inbillning eller ett spel. Det slutade med ett fasansfullt praktexempel på orättvisa.

Efter gårdagens dagliga lunchmöte hade Frank Bolt (medlem av regeringen) lurat sina medarbetare att de befann sig i Spanien. Det var hans tur att bestämma dagens lunch, men han hade andra planer. Istället för att förklara mötet öppnat, sade han "Vi är i Spanien". Landets ministrar avbröt genast mötet, och betänkte situationen noga. Först av allt sprang de tysta ut på torget och slängde bort alla sina svenska pengar. "Det första vi tänkte på var att vi inte kunde spanska. Därefter slog det oss att pengar inte har något värde i Spanien. Där handlar man ju med spanska Euro."

Det som gjorde ett oskyldigt skämt till en mardröm för den Svenska befolkningen var att Frank själv glömde bort den egentliga situationen. "Allt kändes så övertygande, alla var ju så förvirrade." förklarar Frank Bolt.

Man vandrade fascinerat omkring på det man trodde var Spanien, men som egentligen var Stockholms torg. Regeringens nästa steg, var att införskaffa lunch. Dock krävdes ett nytt möte för att bestämma måltid, vilket olikt rutinerna skedde spontant på plats. Omedelbart efter att mötet hade öppnats, bestämde man att pizzasallad var det bästa alternativet. "Vi hade planerat det i förväg. Dessutom är det gott." tillägger John Snithson. Det rådde stor okunskap om var man kunde finna den efterfrågade måltiden. För att kunna tänka bättre, lade man sig på en bänk och kliade varandra på hakan. Efter 3 timmar hade man spånat fram ett flertal bra idéer, som oturligt nog glömdes bort direkt. Sedan insåg man förtvivlat att lunchtid var över, varefter man snabbt beslutade att köpa en lott.


Forskarna är djupt bedrövade över regeringens geografiska okunnighet. "Som vi ser på kartan, är de berörda länderna inte likadana. De borde förstått detta redan från början. Man ska inte tro på allt man hör. Jag har till exempel för vana att inte följa instruktioner." säger Pehr Gräv, vid Umeå universitet.

Men regeringen fasade dock inför konfrontationen med en spansktalande
. Man var mest rädd för kommunikationsproblem som utan tvivel skulle uppstå. Detta löste dock Rodger Flasch genom att föreslå att skriva en lapp till biträdet för lotteributiken. "Vi kunde ju inte tala spanska, men ansåg att det skulle gå om vi använde skriftsspråk. Det är ju samma bokstäver..." Skrivandet överläts till Rimbo Jones, som ansågs vara regeringens bästa man inom området. "Jag vet vad jag gör." klargör han. Lappens budskap var att regeringen ville få en gratis lott. Detta beviljades, med måttlig glädje. Biträdet har under en senare intervju, berättat om hans reaktion. "Texten var jävligt svår att tyda, men när jag väl förstod, gav jag dem lotten så att de skulle dra."

Denna aktion visades beklagligt nog vara ödesdiger
. Efter att ha skrapat lotten med en gammal tandborste, upptäckte regeringen att den medförde en vinst på 1*10^9999999999999999 spanska Euro. Forskarna, polisen, brandkåren och även folket har utfärdat allvarlig kritik mot regeringens upptåg, och menar att de har skapat en enorm orättvisa. "I teorin kunde vem som helst ha fått pengarna. Varför just regeringen? Dessutom fick de en lott som annars skulle ha kostat 10kr. Ekonomin är nu i fara bland annat, för att dessa pengar aldrig kommer att kunna återbetalas." säger Ted Nyberg vid Uppsala universitet. Polisen har skrivit flera hotbrev till regeringen, och brandkåren har frågat om de själva kan få pengarna istället. Folket har, i sin tur, meddelat att de inte kommer att rösta på någon av regeringsmedlemmarna vid nästa val. "De vet inte vad rättvisa är..." hävdar Josefin Nilson från Stockholm.

Forskarna har även gått igenom regeringsmedlemmarnas personuppgifter, och noterat att samtliga saknar grundskoleutbildning
. Man tror detta var en av anledningarna till varför det kunde gå som det gjorde. Regeringsmedlemmarna hade fullt förtroende för herr Bolt, och det har inte förändrats efter det som hände. "Han ljuger aldrig. Vi blev så förvånade när vi till slut fick bekräftat att det han sa inte var sant." säger Gustaf Paulson med tom blick. Paul Harmelin har i anslutning till detta föreslagit att skicka regeringen till den spanska skolan i Málaga för att förebygga att detta någonsin sker igen. "Där kommer de att kunna påbörja sin grundskoleutbildning, samtidigt som de blir bestraffade för deras okunnighet inom rättvisa. Utöver detta, så är det en mycket fin skola, där ombyggnationer är frekventa och dessutom har den en swimmingpool. Trampolinen har höjts och är nu 20 meter". Forskarna har även övervägt att lägga till en kurs i juridik C för att tillrättavisa regeringen ytterligare.

Dock har Frank själv sagt att han egentligen inte
är i behov av utbildningen i fråga. Hans argument är att han besitter stora poetiska kunskaper. Bland annat har han utgivit en diktsamling, titulerad "Havens Mysterier 1" . "Jag är din fånge, du är min passagerare..." citerar han, från sin egen diktsamling. "Den innehåller två stycken dikter. Den och en annan som jag inte minns." Frank förklarar att diktens budskap är att berätta om relationen mellan människor och djur.          




Debatt: Är världskrig en lösning?

Tillsammans med polisen har regeringen fört fram en proposition att starta världskrig. "Vi ser det som den bästa lösningen" säger Frank Bolt och polischef Nicklas (Pungen) Svensson i enighet. Man har länge frågat sig om detta trots allt är den enda fullt rimliga solutionen på problemen som finns, men först nu har man officiellt visat förslaget. Ett av de främsta argumenten från regeringens sida är att lösningen innebär positiva följder. "Vi har ju förstått att många länder är med i världskrig. Det borde på så sätt öka sammanhållningen i världen." anser John Snithson. Forskarna tvekar dock, och hävdar att lösningen i fråga skulle kunna innebära nya problem. "Efter noggranna studier, har det visats att världskrig skulle kunna betyda att människor kan komma till skada, eller i värsta fall till och med dö." menar Abduhl Mazira och hans kollegor i Stockholm. Källan till studierna var filmen "Saving Private Ryan". "Den är utomordentligt bra faktiskt. Såg den på premiären!" tillägger Paul Harmelin och gör tummen upp överlägset.
 
Scen ur den film som forskarna har förlitat sina studier av världskrig på.
"Det bästa är ju lugnt då de använder eldkastaren. Det ser ascoolt ut!" säger Torsten Harmelin

Undersökningar av folkets åsikt, tyder på att minoritetsgrupper i samhället är kritiska mot propositionen
, och håller med forskarna. Däribland männen och kvinnorna. "Vi har också sett filmen, och det som forskarna säger är sant." förklarar en av de så kallade männen. Utöver detta, har forskarna sett mer eller mindre tydliga konsekvenser av just världskrig. Efter ett av de tidigare världskrigen bildades bland annat "Kol och Stål-unionen", forskarna fruktar nu att en liknande sekt kan bildas i samband med ett nytt krig. "Vi är övertygade att grundandet av till exempel en badkarssekt, kan leda till att stora delar av höginkomsttagarna blir våta, samtidigt som vårat ökenexperiment kommer att gå åt skogen." En följd av "andra världskriget" var i Tyskland en minskad förståelse för pengar och deras värde. Forskarna har genom bildstudier sett att barn använde pengar som leksaker, och ersatte korthusen med liknande byggnationer av sedelbuntar. Detta ledde till hyperinflation, menar Pehr Gräv vid Umeå Universitet. "Dessutom verkar det som att en allmän egoism skapades bland folket, då man istället för människor började skjutsa pengarna i skottkärror."

Även brandkåren har tagit definitiv ställning i frågan, och är emot regeringens proposition. "En allvarlig konsekvens av de gångna världskrigen har varit att stenar kanske har förstörts och spruckit. Detta borde ju teoretiskt sett kunna hända även nu, ifall att vi inleder ett nytt världsomfattande krig. Det är då bättre att vänta tills någon annan, exempelvis Spanien som är på god väg, tar initiativet." säger brandchef Leif (Naveln) Oskarsdotter.

Utöver dessa argument, har "tid" visat sig vara en viktig aspekt i debatten. Forskarna har studerat intervaller mellan de olika världskrigen, och definierat en avancerad matematisk funktion för krigens påverkan på världen. "Mönstret tyder på att vartannat världskrig är värre än det första. Det betyder, eftersom det 2:a var värre, att det 3:e inte kommer att vara lika farligt. Däremot kommer det 4:e bli extremt." En minutiös beräkning baserad på datumet för "andra världskriget" har även påvisat ett märkligt samband. Man säger att om kriget hade startat 1936, hade det börjat 80 år tidigare. "Man hade då vunnit tid, och tid är ju pengar. Detta vet vi dock inte vad det innebär."

Beräkningen visar tydligt att intervallet mellan år 1936 och 1938 är ca. 80 år.
"Vi använder oss av en ny, obeprövad matematisk princip, där man alltid avrundar till 80. Jag gillar den mycket.
Den gör matematik roligt, eftersom vi kan vara säkra på att vi får rätt svar." förklarar Paul Harmelin, som även är upphovsman till tekniken.

Vad än konsekvenserna kan tänkas bli, håller regeringen fast vid sitt förslag. "Hursomhelst har vi ju nu något förståndigt att satsa Sveriges pengar på. Dessutom ska det bli spännande att se vad som händer." säger Rodger Flasch, medlem av regeringen. Polisen tycker att planen bör verkställas omgående. "Vi känner oss väldigt sugna på att få testa våra nya vapen. Det kommer att bli episkt..." säger PRAO-eleven Gabriel Persson.

"Å andra sidan kommer det ju att ta längre tid innan det fjärde världskriget bryter ut, om vi gör det tredje nu." säger forskaren Paul Harmelin vid Kalmars forskarinstitut. I anslutning till detta uttalande har regeringen föreslagit en kompromiss: man gör det fjärde världskriget nu, och väntar med det tredje.

Som vanligt, ger vi på DSL DIG möjligheten att vara med i debatten och diskutera frågan i vårt forum (kommentarer för detta inlägg). Skriv din åsikt och ett argument till den. Din röst gör skillnad!

Våldsamt anfall mot DSL

Alldeles nyligen kraschade invasionståget "PT2" kört av PRAO-eleven Gabriel Persson in i DSL:s redaktionsbyggnad. Stora delar av huset ligger nu under vatten, och redaktionen fick fly under kvällsfikat för att undvika tågets våldsamma offensiv, som hade inletts redan från högkvarteret i Sollentuna där tåget hade börjat ta sats . Nicklas (Pungen) Svensson har gett oss ett av argumenten till polisens dåd. "Vi känner inte igen oss i era senaste artiklar! Vi kan göra mycket värre saker än så! Det ni skriver om är ju för fan bara småpotatis i jämförelse!" Forskarna tror dock att polisens attack beror på en sedan länge pågående skuld mellan kommisarie Kent Agent och en av redaktionens medlemmar. "20kr hit och 20kr dit, vad spelar det för roll?" säger han på redaktionen upprört. 
 
En omfattande restaurering och avfuktning krävs innan DSL kan återupptas i bruk. Vi har lyckats få tag i en mycket skicklig allt-i-allo hantverkare, som även är rektor för den spanska skolan i Málaga, och arbetet beräknas ta några dagar. "Ni kommer inte känna igen er när jag är klar, allt kommer att vara som nytt!" påpekar rektorn optimistiskt.

Världens bästa webbtidning nere under några dagar på grund av polisens lömska anfall. DSL har blivit en viktig del av mänsklighetens vardag, och redaktionen misstänker ett missnöje bland folket under den kommande perioden. Ytterligare en teori från forskarna är att detta var just syftet med polisens gärning denna kväll.
Världens bästa webbtidning nere under några dagar på grund av polisens lömska anfall. DSL har blivit en viktig del av mänsklighetens vardag, och redaktionen misstänker ett missnöje bland folket under den kommande perioden. Ytterligare en teori från forskarna är att detta var just syftet med polisens gärning denna kväll. "Men som vanligt var våra avsikter endast att skada!" förklarar PRAO-eleven Gabriel Persson.

Diskriminering av nummer förekommer

Forskare vid Kalmars forskarinstitut har sett ett upprörande samband mellan siffror och diskriminerande behandling. Man har använt sig av intervjuer runtom hela landet, utan att ha lyssnat på vad de utfrågade har svarat, och ekonomiska analyser för att kunna dra slutsatserna. "Det vi ser tydligast utifrån undersökningarna, är att när det gäller pengar, föredrar människor större tal i fråga om inkomster, medan utgifter lutar mot lägre tal. Detta känns jättetråkigt..." säger en allvarsam Torsten Harmelin. En annan besynnerlighet är den klara favoriseringen och fixeringen av talet 13. Forskarna har diskuterat orsaken, och har kommit fram till att det måste bero på att 13 består av en "1" och en "3". "Vår uppfattning, är att de flesta även vill komma 1:a eller 3:a i många olika sanmanhang, och där ser vi ännu ett fall av diskriminering. Vad är det för fel på '7' eller '2354'?" förklarar Gunnila Heidibrink.
 
Forskarnas anteckningar. Talet 13 är inringat två gånger, då talen har räknats upp i alfabetisk ordning.  
Forskarnas anteckningar. Talet 13 är inringat två gånger,
då talen har räknats upp i alfabetisk ordning.

 
Förtryck mot vissa nummer har också påträffats. Bland annat siffran "666" har genom historiens gång anklagats hårt för att vara starkt förknippad med satanism. Forskarna försökte få en intervju med nummret, men lyckades efter flera dagars desperat letande inte hitta det. "Vi provade till slut att skriva det på ett papper, men det visade sig vara omöjligt. Det brann upp varje gång vi försökte..." Regeringen har utifrån forskarnas resultat, beslutat att man måste göra något åt problemet inom en mycket snar framtid. "Tal är ju inte människor, men vad är det som säger att de inte ska omfattas av de mänskliga rättigheterna?" säger John Snithson, medlem av regeringen. En av lösningarna på problemet är att sluta använda siffror, menar forskarna. Regeringen själva har också ett förslag på vad som kan göras åt problemet. "Vi skickar upp en stor blå raket ut i rymden. På så sätt blir alla nöjda." säger Frank Bolt. Polisen är dock emot regeringens ställningstagande, och menar att det är nyttigt för tal att lära sig livets hårda sidor. "Vem fan bryr sig egentligen?" frågar PRAO-eleven Gabriel Persson. 




Murrivning finansierad och genomförd med polisiära medel

Trots regeringens orubbliga beslut om att låta den kinesiska muren stå kvar, lät polisen igår ta saken i egna händer, ledda av polischef Nicklas (Pungen) Svensson. Han säger att de länge hade bestämt sig för, vad än regeringen ansåg i frågan, att riva muren, och deras primära plan var en utplacering av en stor mängd kärnvapen längs den, för att sedan utlösa en av dem och skapa en kedjereaktion. "På så sätt skulle den ha varit chanslös" tillägger kommisarie Kent Agent. Men det gick inte riktigt som beräknat, eftersom man hade tappat bort de kraftfulla bomberna. Anledningen till detta var enligt polischefen själv, agerandet av PRAO-eleven Gabriel Persson, som ska ha brutit förtroendet mot polismyndigheten. "Jag sa åt Gabriel att ta hand om dem, eftersom min fru tyckte att de var olämpliga att ha i köket, men inte visste jag att han skulle strunta i det. Spelar ingen roll ändå nu ju." Gabriels kommentar är att han fick vapnen men inte orkade bry sig om dem, så han slängde dem i soptunnorna runt hans kvarter. "Dem är fan deras problem nu. Jag skiter fullständigt i dem!"

Polisens egenhändigt framställda strategiplan för att riva muren. Som bilden visar ska ett stort antal bomber avfyras mot skyn.
Polisens egenhändigt framställda anfallsplan för att riva muren.
Som bilden visar ska ett stort antal bomber avfyras mot skyn.
"Det kommer att bli som typ fyrverkerier, såna som man har på nyårsafton."
Forskarna hävdar dock att fyrverkerier kan tillämpas när som helst och var som helst.

På grund av detta, fick polisen använda sig av plan B
: De anlitade världens bästa ingejörer, och instruerade dem till att montera ner muren. Efter att polisen med ett 100-tal högt utbildade ingenjörer anlände till den kinesiska muren med invasionståget "PT1", började grasnkningen av murens invecklade konstruktion. Redan här började tvekan spridas bland de anlitade männen. "Vi kollade noggrant på hela muren, och insåg direkt en viss problematik. Det var nämligen ett tag sen vi höll på med skruvar, och vi var ju såklart förberedda på spikar..." Nedmonteringsarbetet inleddes, men ingenjörerna kände att det utfördes förgäves. Skruvarna satt för hårt, enligt forskarna. "Vi provade att dra loss dem med skruvmejslar, skiftnycklar och sedan en bandsåg, men de rörde sig inte ur fläcken" förklarar Matt Glee, en av världens bästa ingenjörer. Polisen är enormt besvikna på den anlitade personalen, och på brandkårens troliga glädje över deras misslyckande. "Jag blir så arg..." säger Nicklas (Pungen) Svensson.

Dock föll ändå muren
. Rektorn för den spanska skolan i Málaga fanns bland ingenjörsteamet, och lyckades genomföra rivningen nästan helt av egen maskin. Genom att ha stulit miljontals kronor av den svenska polisen, hade han mer pengar än vad som behövdes för att kunna inhandla en bil av märket Opel. "Resten stoppade jag i fickan. Är man rektor så är man." I nästan 150 km/h krockade han in i murens västra sida med den polisiärt finansierade bilen, vilket skapade en enorm kraftomvandling från rörelseenergi till värmeenergi, som fick den att rasa, eftersom stenarna som muren består av utvidgade sig makalöst av den extremt höga värmen. Analysen har utarbetats av Paul Harmelin och hans kolegor vid forskarinstitutet i Kalmar. Ingen skadades av murens fall, men en av konsekvenserna är att den globala efterfrågan på Opel-bilar av samma modell som rektorn körde vid krocken har skjutit i höjden. "Man ser en dramatisk ökning på över 500 000% bara idag" menar forskarna.

Här är den autentiska bilen som rektorn körde igår.
Här är den autentiska bilen som rektorn körde igår.
"Jag skulle aldrig haft råd om det inte hade varit för pengarna jag stal av polisen." säger han.

Polisen är nu upprörda på rektorn efter det han har gjort, och säger sig uppriktigt vara i konflikt med spanjoren. "Han har krossat våra drömmar! Hur orättvist är det inte att han fick riva muren, men inte VI?!" påpekar polischefen argt, med tårar rinnande nerför kinderna. Regeringen är ändå tacksamma för det rektorn har åstadkommit. "Vi är nöjda över hans beslut, och att polisen fick behålla sina pengar." säger Frank Bolt, representant av regeringens åsikt.

VåGa: Ha dörren olåst på natten när du sover

Du har säkert tänkt på det innan, och ångrat dig varje gång du inte har vågat, men efter att ha läst denna guide, kommer du otvivelaktigt att vara beredd att göra det - sova med dören olåst! Vi hjälper dig med förberedelserna som behövs, ger tips om hur det hela bäst utförs och förklarar hur du kan lösa eventuella problem som kan uppstå. Lita på dig själv! Lita på VåGa!

Förberedelser - Steg för steg

1.
Innan du kan låta bli att låsa dörren eller ha den olåst, måste du ha en bostad (villa eller lägenhet) med minst en ytterdörr. Om du inte har något av de nämnda, råder vi dig till att låna någon annans bostad, eller köpa en ytterdörr.

2. Det är viktigt att du vet hur dörren och dess lås fungerar och att du har lärt känna de båda väl, för att känna dig säker inför själva uteblivandet av låsningen eller upplåsningen. Prata en stund med dörren, och gå sedan över till låset och gör samma sak. Om du inte får något svar, beror det på blyghet, enligt forskarna.

3. Om dörren är olåst redan innan du ska sova, behöver du inte följa de 2 första stegen i "Utförande - Steg för steg"                                      
                                                      
     Lägenhet                                                                  Villa    
 
Ytterdörr                                                                                                                    

Utförande - Steg för steg

1. Gå fram till den låsta dörren. Om du står för långt bort, kommer du inte att nå låset. Detta innebär att du inte heller kommer att kunna låsa (vilket är meningen).

2. Använd någon av dina båda händer, för att vrida om låset (du kräver muskler och ben för att kunna göra detta, om det inte går, uppsök brandkåren).

3. Försäkra dig om att dörren är olåst. Ett ganska säkert sätt är att försöka öppna dörren (om du lyckas, måste du göra om steg 1 och 2). Ett annat är att ringa någon som får hälsa på dig (för att komma in måste denna person kunna öppna dörren, och beroende på om det lyckas eller inte ser du huruvida den är låst eller ej). Vi rekommenderar alternativ två.

4. Nu kommer sovmomentet! De flesta föredrar att sova i en säng, men det är helt upp till dig var du vill utföra detta (andra platser är toaletten, en taklampa eller exempelvis diskhon, dock kan det sistnämnda vara obekväm, eftersom du inte har så mycket plats där). Så fort du har hittat en lämplig plats att sova på, måste du försöka slappna av (du får inte springa ett maratonlopp eller köra speedway under tiden du ska sova). Förhoppningsvis, somnar du till slut.

5. Om du av någon anledning vaknar, och känner dig osäker på om du verkligen vågar ha dörren olåst, måste du försöka avfärda tankarna. Även om någon gör inbrott eller bränner upp din bostad, måste du fortsätta sova (polisens uppmaning).   

                             Säng
                        

Ett av de många alternativen till säng: Diskho

Fallgropar och lösningar

1. Det finns många risker med att gå fram till dörren. En av de vanligare sakerna är att man ramlar och slår ihjäl sig. Om man har otur kan krig bryta ut precis då man är på väg mot dörren (detta kan innebära att din bostad kanske träffas av en bomb). 

Lösning: Bygg en båt, och använd årorna för att dra dig fram till dörren. Vid krigsscenariot, undvik att bli träffad av fientliga projektiler (exempelvis flytta bostaden till en plats där bomben inte kommar att slå ner) eller vinn kriget.

2. Ibland händer det att man får kramp eller sendrag i händerna, och på så sätt får svårigheter att använda dem. I vissa fall kan de till och med lossna (som då man råkar hugga av dem).

Lösning: Smörj in händerna med mjukgörande salva. Då känns det lite skönare, men påverkar dock inte krampen. Ett annat alternativ är att kasta glass runtom i bostaden, för att slippa tänka på händerna. Om de ramlar av, kan du ringa brandkåren eller limma fast dem.

3. Om dörren nu skulle visa sig vara låst, så har du ett stort problem; du har nämligen misslyckats med hela proceduren! Kontrollera att du har följt instruktionerna korrekt.

Lösning: Gör om steg 2 och 3

4. Om du av någon anledning har inlett ett maratonlopp, ska du avsluta det snarast för att kunna somna!

Lösning: Stanna, och gå sedan hem, börja om på steg 4

5. Om din bostad skulle brinna, och du vill överleva, måste du agera snabbt!

Lösning: Ring polisen, och be dem att sluta

Lycka till! Du är nu så gott som förberedd på att göra det - sova med dörren olåst medan du sover!

/Senapspatrullen (DSL)


  




Turist skadad i farligt konstruerad swimmingpool

Vid den spanska skolan i Málaga inträffade igår en allvarlig olycka vid poolen (nära gymnastiksalen). Den 34-årige turisten Bob Samuelson, skulle hoppa från den 10-meter höga trampolinen och dyka ner i poolen, som var fylld med vatten. Dock var bassängen grundare än vad som är rekommenderat. Forskarnas utförliga mätningar av djupet, visar att poolen endast är 3,5 cm djup. "Men den var helt och hållet fylld med vatten, så det borde inte spela någon roll." förklarar Paul Harmelin. Bobs upplevelse återges som endast ett fragment av vad som hände. "Jag hoppade från 10-an, sen minns jag faktiskt inget mer." Bob är nu arresterad för sitt agerande, av den svenska polisen i Spanien. "Vi tolererar inte att någon gör såhär mot andra. Mannen i fråga verkar vara livsfarlig, så som han utsatte oskyldiga för fara. Det känns skamligt." säger Jan Iglesias, som representant för den svensk-spanska poliskårens argument.

Farligt konstruerad. Forskarna hävdar att om poolen ska kunna vara säker, måste man öka dess area.
Farligt konstruerad. Forskarna hävdar att om poolen ska kunna vara säker, måste man öka dess area.
"På så sätt blir den större, och därmed också säkrare" säger forskaren Anders.
Rektorn påstår att inte ens han har kunskapen att kunna bygga om poolen.
"Ett alternativ är att bygga en högre trampolin, för att förhindra eventuella framtida skador." säger han.


Forskarna menar att poolens konstruktion, med hänseende till längden och bredden, är orsaken till de grova skadorna som Bob efter dykningen fick. Därför har man riktat stor kritik mot rektorn, och de spanska brandmännen "Los bomberos" som ska ha konstruerat simbassängen i fråga. "Vi har aldrig stött på liknande problem förut, och ändå har den funnits i nästan 2 dagar. Han är den första som har använt trampolinen, som det inte är något som helst fel på. " säger rektorn. Brandmännen förklarar att de aldrig har hört talas om vare sig poolen eller rektorn, och att de står utanför denna fråga. Forskarna menar att deras fega undanflykt bör tas på stort allvar. "Att de inte vågar stå för det som har hänt på grund av dem själva, är nästan sorgligt." menar Paul Harmelin, forskare vid Kalmar.

Polisen anser att "Los bomberos" måste ha slarvat då poolen skapades redan från början. "Vi kan dra en parallell med den svenska brandkåren. Ta till exempel gången då de lyckades få en oskyldig 3-åring att köra ner i diket med sin motorcyckel! De visste inte ens om att de hade gjort det!" säger polischef Nicklas (Pungen) Svensson.
Rektorn påpekar att han beordrade de spanska brandmännen per telefon att bygga poolen åt honom. Dock kom de aldrig, och han fick låtsas vara brandman och sätta ihop den själv. "Jag förstår inte hur de kunde ignorera min beordran. Jag är ju ändå rektor! Kanske att jag glömde nämna det, men det ska inte kunna påverka deras beslut. Om de är riktiga i huvudet, bör de ha förstått att jag var rektor!" tillägger han upprört. Rektorn säger även att han först provade att ringa några slumpmässigt valda nummer, som måste ha varit anknutna till brandmän. "Man känner ju på sig när nummret går till en brandman, så jag var säker på att det inte kunde gå fel. Även om de personer som svarade mig menade att de knappt kände några brandmän och ännu mindre var brandmän själva, så vet jag att så var fallet."


Detta är den ritning som rektorn (som brandman) använde sig av under swimmingpoolens montering.
"Den fanns faktiskt i byrålådan hemma hos mig, och jag såg direkt att den föreställde det som jag hade i avsikt att konstruera. Således hade jag en extrem tur som hittade just denna..."

Rektorn menar att poolen är 100% säker, trots gårdagens händelse. Han avfärdar även kritiken mot dess konstruktion, genom att uppmana forskarna till att läsa ritningen.
"Den visar att poolen är byggd enligt konstens alla regler, och därför måste vara säker." säger han
Forskarna har lagt ner stor tid på att försöka tyda ritningen, men har ännu inte lyckats. "Det ser lättare ut på film än vad egentligen är." säger Torsten Harmelin.










Krönika: Tevespeltillverkare är mördare av vår art

I dagens samhälle är dataspel en återkommande aktivitet hos människor, detta har lett till att vissa människor bildat grupper och börjat inrikta sig på att tillverka dataspel för att sedan sälja dessa till andra människor för egen vinning. Detta har gått så långt att det nu finns över tio olika dataspel på marknaden.

 

En stor del av dessa dataspel inriktar sig på våld, vilket är bra, eftersom samhällets medborgare då lär sig att även livet har sina hårda sidor. Dock finns det spel som behandlar andra ämnen. Ett exempel är Age of Empires II, ett alldeles nytt spel från en grupp med ett stort antal medlemmar. Det som förvånar mig är att spelet (som funnits i affärerna sedan 1988) av alla dess anhängare blivit kategoriserat som ett våldsamt spel. För några dagar sedan upptäckte nämligen jag och några andra att spelets egentliga syfte är att driva mänskligheten i döden.

Här syns spelet som ända tills alldeles nyligen varit en av de

viktigare komponenterna i amerikanska arméns krigsstrategiutbildning.

Man söker nu aktivt nya spel att förlita sig på. "Det är inte så kul",

säger Tom Smith, befälhavare vid amerikanska stridsmakten.

 

Upptäckten innebär att tillverkarna av spelet försökt manipulera dess spelare, på så vis att majoriteten (53,73 %) av alla spelets bönder representeras av kvinnor. Alla spelets infanterikaraktärer och ryttare (egentligen alla som utsätter sina liv i strid) representeras av män. Vid närmare eftertanke betyder detta att motivet bakom spelets tillverkning med högsta sannolikhet är att hjärntvätta människor och få dem under den uppfattningen att män är mycket mindre värda än kvinnor.

Vem som helst förstår ju vad som händer om detta skulle ske…

 

När alla män väl blivit utrotade kommer mänskligheten att få problem att föröka sig och leva vidare på samma sätt som förut, vilket absolut inte är vad vi vill. Den enda lösning jag kan se på detta problem är att förbjuda alla människor att samlas i grupper, det är nämligen omöjligt att avgöra vilka grupper som ägnar sig åt denna typ av omoralisk verksamhet. Vissa grupper kan få dispens, exempelvis parlament, poliskårer och bokförlag. Dessa grupper skall då hållas under extrem uppsikt, och Internet ska offentligt visa upp direktsända videor från möten och samtal, etc.


Enligt forskarna planerar brandkåren att leda en protestgrupp, är du intresserad av att dra ditt strå till stacken kan du kontakta brandchef Leif (Naveln) Oskarsdotter på följande mailadress:

www.leffe-navve-oggedotter_brandchef_@brandkåren.com


Anonym Krönikör

DSL


Bibliska studier bekräftar det - Gud finns

Teologer från Umeå universitet har äntligen funnit svar på den tvetydiga frågan om Gud finns eller ej. Man har finkammat varenda sida av en nyfunnen bok titulerad "Bibeln" och gjort långa och invecklade analyser av det som står skrivet på varje sida. "Det har varit tufft, eftersom vi bland annat nyss har lärt oss att läsa riktiga böcker skrivna i det latinska alfabetet." säger Dag Ådahl. Det råder nu inget som helst tvivel om att Gud faktiskt finns, att dömma av både Bibeln och forskarnas egen uppfattning. "Vi tror på Gud. Han verkar vara en schysst snubbe. Hjälper folk då de har problem, straffar dem som tror de är något och låter oss dricka vin på söndag. Det är gott." Forskaren Anders bror från Umeå, stod för svaret ovan.

Här är ett par korta utdrag ur Bibeln som påvisar guds existens, följt av några av forskarnas analyser till dessa:

"46 Men ingen har sett Fadern, utom den som har kommit från Gud; han har sett Fadern"

Forskarna menar att Fadern måste innebära någons pappa, med andra ord, och att de som har hälsat på Gud och sen kommit därifrån kan återse sin pappa. "Det måste även betyda att inga pappor kan besöka Gud." säger en av de framstående teologerna.

"19 Ty denna världs vishet är dårskap i Guds ögon. Det står skrivet han snärjer de visa i deras slughet."

Här står det klart och tydligt att Gud har ögon och att han på så sätt är en människa. Forskarna har ännu inte lyckats lista ut vad resten av orden betyder, men man är på god väg. "Vi har beställt tonvis med ordböcker - ju fler desto bättre." Det som man dock är medvetna om är att något står skrivet, kanske på ett papper. "Det är en vanlig företeelse i vårt samhälle. Jag ser text på papper nästan varje dag." säger Torsten Harmelin, Paul Harmelins kusin.

Bokens handling är för forskarna väldigt abstrakt, men man tror ändå att den verkar utspela sig under framtiden, i möjligtvis Stockholm, . "Vi har inga bevis för att det kan vara så, men det är vad vi tror." Huvudpersonerna verkar vara en pojke vid namn Jesus och just Gud. En teori är att det finns ett kärleksdilemma mellan dessa två. "Ordet 'kärlek' står skrivet flera gånger i boken, så det bör betyda antingen att Jesus är kär i Gud, eller att Gud är svartsjuk på någon."

Boken som bekräftar det som forskarna länge har varit övertygade om - Gud finns.
Boken som bekräftar det som forskarna länge har varit övertygade om - Gud finns.
"Vi hade en väldig tur som ändå hittade den här källan, där Gud verkar ha en nästan central roll igenom hela boken."

Som tidigare förklarat har forskarna analyserat hela boken. "Gud nämns flera gånger i Bibeln, som är en verklighetstrogen bok. Det måste ju såklart vara så att han finns, således. Men boken är inte så rolig, språket är inte det lättaste, och person- och miljöbeskrivningarna är väldigt avskalade, så den får då inget högt betyg av mig, max en 5:a." förklarar Dag Ådahl. Man letar nu intensivt i telefonkataloger från hela världen efter Guds mobiltelefonnummer, eftersom man är tvärsäkra på att han existerar och vill träffa honom. "Det ska bli kul att få höra hur han låter." tillägger en av teologerna. Det har även rapporterats att forskarna vid Kalmar ska ha bildbevis på att Gud finns, men att de inte vill visa det för allmänheten. "Det är väl vår ensak om vi känner Gud, eller? Dessutom är det en privat bild som vi inte vill dela med oss av." säger Gunilla Heidibrink.






Förslaget om att riva muren nedlagt

Igår tog regeringen, utifrån folkets nyligen visade opinion, beslutet om att inte riva kinesiska muren. Enligt senare opinionsundersökningar utförda av bland andra forskarna och cover-bandet "Dead Leopard" vill det svenska folket och även spanjorerna i överlag, utföra rivningen. Dock ser regeringen undersökningarnas svar på ett annat sätt. "Vi är alla överens om att folket utan tvivel talar tvärtom-språket i just denna fråga, vilket i korthet betyder att det inte vill riva muren, fastän svaren pekar på att de vill det." förklarar Doris Cartwright, medlem av regeringen. Polisen är djupt besviken på det slutgiltiga beslutet, och menar att regeringen är "ena rejäla latmaskar utan visioner!". Källan är polischef Nicklas (Pungen) Svensson.

Muren i Kina får tydligen leva vidare. Detta foto visar även att det finns människor som även har upptäckt den.
Muren i Kina får tydligen leva vidare. Detta foto visar även att det finns människor som även har upptäckt den.
"I framtiden, förväntas muren kunna bli ett globalt turistmål och världsfenomen, om den nu skulle lyckas stå kvar." säger Frank Bolt, medlem i regeringen, med handen i ett GB-glass Big Pack, vanilj.

Forskarna tror även att muren för eller senare kommer att rasa i alla fall, beroende på att den är gjord av sten vars densitet är hög. "Det är samma princip som när man slänger in en drycksflaska i diskmaskinen. Allt går i kras." menar forskaren Anders. Han påpekar även att man inte ska utföra denna simulation i hemmet, vilket han gjorde. "Frugan blev förbannad och körde ut mig på gatan. Sa nåt skit om att vi inte ska behöva äta glas till maten..." Dessutom, hävdar forskarna vid Kalmars forskarinstitut att det är en ekonomisk lösning att låta muren få falla av sig själv. Regeringen är däremot osäkra på detta, och säger att det alltid är kul att få betala lite för det som man vill uppnå. "Det är en fråga om ekonomi, inte moral." säger Gustaf Paulson.

Bordet i köket lutade lite - Gunnar och Gärd fixade det med några papper

Ibland är möbler helt odrägliga. Det kan finnas sprickor i dem, delar av dem kan sitta lite löst och de kan till och med vara smutsiga eller repiga. Men hemma hos Gunnar och Gärd i Stöde, var situationen mycket värre än så - Deras köksbord lutade något. "Det var lite irriterande, men spelade egentligen ingen större roll." säger Gärd. Problem som uppstod var exempelvis då man lade armarna eller något tungt på ena sidan av bordet. Då lutade det ännu mer. Men Gunnar och Gärd är inga dumma pensionärer, tvärtom. Deras lösning var lika briljant som enkel. I korthet, placerade de några ark A4-blad under det ben vars höjd var ojämn, och på så sätt blev bordets alla ben lika långa. Bordet står nu rakt och fint.

"Det var inte så svårt. Vi har gjort det förut. Men ibland känns det inte så bra i ryggen, och det här var just en sådan gång. Därför tog det lite tid innan vi fixade det hela." förklarar Gunnar lugnt. Han börjar sedan att berätta för oss om hur det var förr i tiden angående liknande problem. "Det fanns dagar då borden inte ens kunde göra volter utan att man bad dem om det.. men så är det ju inte nuförtiden." Efter att ha sagt detta, svimmar Gunnar. Forskarna tror att det berodde på att gamla människor inte klarar av att berätta om känslomässiga saker av denna kaliber. Vi lämnade Gunnar och Gärd ensamma och gick sedan därifrån. "Regeringen kommer ändå att hjälpa dem någon dag." säger forskaren Anders till vårt försvar.

Så här rakt står köksbordet nu. Gärd och Gunnar vet vad de sysslar med, och är långt från oerfarna vad gäller denna typ av problem.
Så här rakt står köksbordet nu. Gärd och Gunnar vet vad de sysslar med, och är långt från oerfarna vad gäller denna typ av problem. "Jag kommer ihåg förra sommaren, fast då var det stolen som lutade. Den fixade vi på ungefär samma sätt, men då var papprena röda. Ganska vackert blev det dessutom" säger Gärd med gråten i halsen.


Polisen och brandkåren i het diskussion om muren

Debatten om huruvida kinesiska muren ska rivas eller ej, är mycket aktuell, och meningarna är extremt splittrade. Vi på DSL har fått möjligheten att ställa polisen och deras direkta opposition, brandkåren, i diskussion. Som representanter för de båda parterna, ser vi polischef Nicklas (Pungen) Svensson och brandchef Leif (Naveln) Oskarsdotter.

Polisen anser att muren till varje pris måste rivas. "Vi vet inte vad den kan innebära ännu! Allt är så nytt! Vi misstänker också att den är utformad som ett vapen, med syftet att döda människor och hundar." säger Nicklas (Pungen) Svensson. Brandchefen motsäger detta, och han hävdar att rivningen sannolikt kommer att möjliggöra stora konsekvenser. "Om vi river muren, är risken stor att kineserna och däribland Svante i kåren kommer att bli upprörda." "Varför skulle det bli det?" frågar polischefen bryskt. "De kanske behöver muren som brudmagnet. Det är det mest troliga...."

Brandkåren har även funderingar om hur en eventuell rivning skulle gå till. Polisens argument är att Spanien kan hjälpa Sverige. "Vi känner en rektor i Málaga som kan hjälpa oss. Han är erfaren av att riva väggar, så muren borde inte vara någon större svårighet för honom." förklarar Nicklas. Polisen säger även att en lösning är att placera ut kärnvapen som dominobrickor längs muren då ingen ser, för att sedan skapa en kedjereaktion. "Om det funkar på film, så funkar det i verkligheten också!"

Diskussionen var i full gång i regeringens mötessal mellan polisen och brandkåren idag. Spänningarna mellan de båda parterna är starka, och ingen vill ge vika för sina argument.
Diskussionen var i full gång i regeringens mötessal mellan polisen
och brandkåren idag. Spänningarna mellan de båda parterna är starka,
och ingen vill ge vika för sina argument.
"Men det är ändå vi som har rätt. Muren är ett hot inte bara för
mänskligheten, utan enligt forskarna även för regnskogen!" tillägger
polischefen Nicklas (Pungen) Svensson.


Leif säger att våld absolut inte är lösningen på problemet med muren, om det nu finns något. "Om det ska gå rätt till, måste vi låta kineserna besluta att riva den själva. Hur det nu går till, har vi ingen aning om!" Regeringen har kommit med ett förslag, att man ska ge alla kineser varsin Snickers för arbetet. "Det är en mycket ekonomisk lösning. Jag menar, hur många kan de vara? 5? 10?" säger Frank Bolt, medlem av regeringen.

Forskarnas teorier om murens faror upprör även brandkåren, som anser att de är irrationella. "Vi kan inte alltid lita på forskarna. De vet faktiskt inte allt, vi vet ju fan inte ens vilka de är!" argumenterar Brandchefen. "De vet visst allt. Du är bara för feg för att erkänna det! Dessutom spelar det väl fan ingen roll vilka de är eller!! Klantarsle..." Polisen menar även att de har samma tankar som forskarna, och därför måste de vara bra. 

Vi på DSL ger er även möjligheten att ställa frågor och prata med både polischef Nicklas (Pungen) Svensson och brandchef Leif (Naveln) Oskarsdotter i kommentarerna till detta inlägg. TA CHANSEN!

Bussen välte - Ingen vet varför

"Plötsligt låg vi bara där i diket. Jag fattar inte hur det gick till..." säger den skrämda busscahuffören Isak Wedkvist efter det som inträffade i en snäv kurva vid en landsväg igår eftermiddag. Då den nästan överfulla bussen med kollektivt resande mot Gävle Centrum välte, höll alla andan, uttryckligen. "Vi vågade inte skrika, ifall att busschauffören skulle bli upprörd." Chaufför ska tydligen ha ogillat ljud, och då radion av någon anledning slogs på, satte han sig längst bak, med några unga män, som innan hade försökt att välta bussen på skoj. "Det var inte så roligt när det verkligen hände." säger Bob, 13 år. Eftersom föraren avlägsnade sig från ratten, såg PRAO-eleven Gabriel Persson en möjlighet att få uppfylla en av sina drömmar - att få köra en buss full med folk som han vill. "Jag trodde det var min turdag." Men resten av passagerarna förstod vad han försökte göra, och ville såklart också få chansen att köra. De reste sig upp och sprang mot Gabriel som hade satt sig bakom ratten, och drog ner honom gemensamt. Han svor. Därefter hände det.

Forskarna är oense om varför det egentligen inträffade. Vid Kalmar tror man att det kan ha berott på att ett starkt magnetfält på något sätt ska ha flyttat bussen ner i diket. "Själva konstruktionen är ju i metall, och magnetfält påverkar denna ämnestyp. Således bör det vara detta som bär orsaken för att bussen välte." säger Paul Harmelin. Dock är forskarna vid Stockholm tvärsäkra på att anledningen var en annan. "Luften i däcken kan ha fått den att lyfta. Någon kan ha injecerat stora mängder luft i däcken medan bussen körde, vilket innebär att däcken blir större och flyger bättre." påpekar Abduhl Mazira. Andra forskare, vid exempelvis Sundsvall och Skåne, är eniga om att brandkåren ännu en gång ligger bakom. "De förpestar vårt samhälle med sina djävulska dåd. Varför skulle de inte kunna vara ansvariga för detta?" säger en kille med vit labbrock och en flaska vodka i ena handen.   

Orsaken kvarstår. Ingen vet hur bussen kunde välta. Forskarnas teorier är denna gång olika, vilket gör det svårt att fastställa vad som egentligen hände.
Orsaken kvarstår. Ingen vet hur bussen kunde välta.
Forskarnas teorier är denna gång olika, vilket gör det svårt att fastställa vad som egentligen hände.
"Platsen för händelsen verkar dock inte vara avgörande." hävdar forskaren Anders.

Debatt: Ska Sverige riva kinesiska muren?

I anslutning till att Berlinmuren idag firar 20-års jubileum som fallen mur, har regeringen fört fram en proposition om att riva en motsvarighet till denna som enligt forskarna finns i Kina. Regeringens motiv lyder som följande: "Man får tydligen respekt av att riva murar. Det vill vi också ha!" Forskarna är häpnade över murens otroliga längd, och menar att det är konstigt att ingen har vetat om den förut. "Vår förmodan är att brandkåren är ansvariga till att vi inte har varit medvetna om denna tidigare." Regeringen blev informerade av forskarna förra söndagen. "Det kändes overkligt att en äkta mur skulle kunna finnas i Kina. Det är ju en liten stad där folk bor i lerhyddor..." tillägger en av regeringens medlemmar, Gustaf Paulson.

Polisens åsikt är att muren måste rivas så snart som möjligt, för att förhindra en potentiell katastrof. "Det är bråttom! Vad som helst kan ju hända om vi bara låter den stå kvar!" säger Kent Agent, som representerar polisen. De anser även att den nyligen upptäckta muren kan utgöra ett hinder för flyktingar. "De kommer att få stora problem då de ska klättra över muren." Forskarna håller med, men tillägger samtidigt att den även kan föra med sig andra problem. "Exempelvis om muren skulle rasa, och människor skulle befinna sig nära muren, skulle dessa människor kunna skadas eller i värsta fall dö! Ett annat problem är den miljöpåverkan som murens motorer utgör..."

Brandkåren är den direkta oppositionen, och tar avstånd från rivningen. "Vi vill verkligen inte uppröra kineserna. En i kåren är ju dessutom kines, Svante, och honom ska man passa sig för att förarga. Han går på gym flera dagar i veckan..." klargör Brandchef Leif (Naveln) Oskarsdotter.

Folket har genom en utskickad enkät av regeringen visat sig vara oense. Det finns 3 tydliga opinioner i frågan:

- De som vill riva muren
- De som inte vill riva muren
- De som vill satsa pengarna på att utöka nerförsbackarna istället

Här är muren i Kina som även är känd som
Här är muren i Kina som även är känd som "Kinesiska muren".
Regeringen har lagt fram förslaget att riva den, men kräver folkets röst innan.
"Det är viktigt att man har folket med sig i en sån här fråga. Jag har sett det på TV.
Paradise Hotel tror jag det var." säger Pat Martinson, medlem i regeringen

Vi på DSL är intresserade av att veta vad just DU tycker! Motivera ditt svar och kommentera debattinläggen! Din röst gör skillnad! Vill du vara anonym skriver du helt enkelt ditt för- och efternamn bakofram.
Ex. groB reP




Sven-Erik har klockan på högerarmen - "Det är min nya stil..."

70-åringen Sven-Erik vågar gå mot strömmen - Han bär sin Casio klocka på högerarmen. Senapspatrullen har fått chansen att intervjua den trotsiga trendbrytaren i hans hem, en lägenhet på Alnö. "Jag hade lagt märke till att de flesta hade sina klockor på vänster arm, däribland även jag själv. Det kändes lite fånigt, så jag bestämde mig för att göra något radikalt." Att Sven-Erik har bytt stil är helt klart. Och han ångrar det inte. "Det är min nya stil... Jag trivs med den." Sven-Erik tar en tugga av sin fullkornsmacka med smör och ost, tuggar och ser sedan ner på klockan som stolt sitter på högerarmen, ganska nära en sårskårpa vid handleden, med en nöjd min. "Nu jag känner jag att jag inte är vem som helst längre. Det glädjer mig." säger Sven-Erik utan att ändra ansiktsuttryck. Leendet ser äkta ut, inte falskt som hos de som bär klockan på vänsterarmen. Inte som majoritetens leende, utan som en inspiratörs och en nyskapares leende. Det är den nya Sven-Erik.

En sann nyskapare. Sven-Eriks högerarm är nu värd till hans stiliga Casio klocka.
En sann nyskapare.
Sven-Eriks högerarm är nu värd till hans stiliga Casio klocka.
"Jag bestämde mig för att göra något radikalt. Det är lite svårt att se visaren ibland, men det går bra bara man vrider på armen något."


Forskarna tror dock att Sven-Eriks ställningstagande är ett försök att provocera människor till att bli satanister. "Vi har undersökt bibeln, och kommit fram till att Djävulen eventuellt kan ha burit klockan på högerarmen. Det är vår teori." säger forskaren Anders. Regeringen vet inte vad de ska tro, och därför har det beslutat att ge Sven-Erik tusentals kronor i böter.


Senapspatrullen - anpassat för de äldre

Nu har vi på DSL (De Sanna Lögnerna) beslutat att anpassa en del av sidan för de äldre. Du som tillhör målgruppen vi riktar oss till, rekommenderas hålla extra noga koll på denna del av sidan.
Vi erbjuder här ett varierat utbud av artiklar anpassade för de äldre; utfrågningar och undersökningar, guiderna "VåGa" och olika sensationella nyheter m.m.

Mysteriet löst - Nu vet forskarna vad vattentemperaturen beror på

En mycket överraskande upptäckt har gjorts vid forskarinstitutet i Kalmar. Forskare har med eminenta medel som kökstermometer och grovsalt, undersökt vattentemperaturen i badkar och duschar under 2 års tid. Igår pekade resultaten mot en slutsats ingen hade kunnat förvänta sig - Temperaturen varierar utifrån läget på den lilla ratten vid kranen. Innan, har forskarna trott att salthalten i vattnet har varit den avgörande faktorn. Vi har fått en exklusiv intervju med Paul Harmelin, som utförde gårdagens test vilket konstaterade att detta inte påverkar vattnets temperatur. "Vi har aldrig vågat att vrida på den ratten, eftersom den är tydligt markerad med ett rött streck. Rött innebär ju i regel fara. Men igår vågade vi trotsa vår rädsla, och efter lottdragningen utnämndes jag till labbassistent för testet."

Ett diagram över tidigare undersökning av tillförsel av grovsalt över tid. Temperaturen var konstant under de 55 timmarna som undersökningen utfördes.
Ett diagram över tidigare undersökning av tillförsel av grovsalt över tid. Temperaturen var konstant under de 55 timmarna som undersökningen utfördes. "Resultaten pekar mot att salthalten inte förändrar vattnets temperatur. Men man vet ju aldrig... Ibland fungerar inte termometern, vilket kan ha inträffat här." säger Gunilla Heidibrink.

Paul säger att han startade vattentillförseln med den vänstra ratten, och vred sedan den högra mot det röda strecket. Termometern visade en signifikant temperaturförändring, från 9 till 40 grader Celsius. Upprepade försök gjordes, och resultaten var ekvivalenta. Därefter drog forskarna slutsatsen - "Temperaturen beror på  vilket läge den lilla ratten vid kranen är ställd i. Rött streck ger varmt vatten, blått streck ger kallt vatten." Regeringen säger att man varken vill ha kallt vatten eller varmt vatten, utan ljummet vatten. Forskarna påstår sig även ha löst detta problem, och hävdar i nuläget att en lagom temperatur kan uppnås genom att vrida ratten till ett mellanläge, där den varken går mer mot det röda respektive det blåa strecket.

Här ses ratten som används vid inställningen av vattentemperatur i allmänhet. Forskarna är ytterst överaskade att detta var det som temperaturen berodde på.
Här ses ratten som används vid inställningen av vattentemperatur i allmänhet.
Forskarna är ytterst överraskade att detta är det som temperaturen beror på.
"Man har ju hört om det på stan, men vet ju vilken dynga folk snackar. Att det var sant, är nästan upprörande."
säger en anonym forskare i Kalmar (vid namn Janson Matsson).




Gigantisk Tunnelbanebombning i Stockholm

Just som hela Sverige skulle sätta sig att se på Melodifestivalen hände det - ett av polisens privata invasionståg invaderade staden Stockholm. Tåget (vilket var proppfullt med kärnvapen) hade samlat fart ända från Sollentuna, och äntrade staden via tunnelbanan. Vid en hastighet av nära 3 m/s frontalkrockade det med ett motsvarande invasionståg som ägdes av en spansk skola i Málaga. Poliserna utrymde tåget strax före kollisionen och detoneringen av bomberna. Explosionen var oerhört kraftfull, och hela Stockholms tunnelbanesystem sägs ha förintats på blott några sekunder. "Det var coolt när det small!" säger ett av de överlevande offren, som även var gisslan i det spanska tåget. 

Ett påstående från forskarna vittnar om att det är bra att polisen har börjat med förståndiga saker.  
"Ingen tycker ju egentligen om att åka tunnelbana. Dessutom är det onödigt!" säger forskaren Anders. Ett nyligen utskrivet dokument ur forskarnas arkiv, visar att tunnelbanesystemet även har stått oanvänt under de senaste åren. Dagen för attentatet, var däremot ett undantag.

Tack vare denna händelse, ser regeringen nu en ypperlig möjlighet att införa lokal flygtrafik storskaligt i Stockholm. "Det kommer att kunna gå snabbare att resa, eftersom flygplanen har förmågan att flyga, vilket inte tågen har." Vi på redaktionen, misstänker att regeringen har fått forskarnas assistans för denna bedömning.

Polisen har med detta dåd, enligt både forskarna och polisen själv, gjort en stor insats för samhället. Vi hör Polischef Nicklas (Pungen) Svensson för motivet till den briljanta terrorattacken. "Vi vet faktiskt inte varför vi gjorde det. Vi tyckte väl det var en bra idé!"

Forskarna tror med all rätt, att brandkåren bär skulden för uteblivandet av aktioner av denna karaktär. 
Till brandmännens försvar, säger brandchef Leif (Naveln) Oskarsdotter att de också har funderat på liknande dåd, men inte haft resurserna till det. "Det känns skittråkigt att polisen har snott det som var våra idéer redan från början." Utöver detta förklarar han att brandkåren sedan länge är utleda på att släcka bränder. "Det enda som händer är att man bränner sig! Hur kul är det på en skala 1-10?" säger sommarjobbaren Veronica Örjansdotter. 

Brandkåren beskyller poliskåren för dess tanklöshet vid utförandet av tunnelbanebombningen. "På grund av
 krocken med det spanska invasionståget, finns nu risken att Spanien startar världskrig - vid närmare eftertanke var det ju förstås rektorn som körde!" Bara på denna punkt, håller forskarna med brandchefen. 
 


Före den briljanta tunnelbanebombningen.
De färgade strecken motsvarar existerande linjer.
Gigantisk tunnelbanebombning  Jämförelse före/efter.
                                                                                     Efter den briljanta tunnelbanebombningen.
                                                              De svarta strecken motsvarar icke längre existerande linjer.


3-åring körde motorcykel ner i diket - fick resa till Thailand

Vid midnatt igårkväll i ett bostadsområde i Skönsberg, inträffade en allvarlig trafikolycka. En 3-årig pojke skulle åka hem från sin kompis som bodde 500-meter från hans eget hem, och på väg dit, körde han ner i diket. Den exakta hastighetem ska ha varit 341,34 km/h om han minns rätt. "Jag hade bråttom och blåste på, eftersom jag skulle vara hemma inom 7-timmar." Dock hade han glömt hjälmen i kompisens kalsonger. Som "tur" var, körde en brandbil fram till honom då han var på väg att ge sig av. Pojken säger själv att han såg de två förarna, och att de bar polisuniformer. "En av dem hade en PRAO-bricka på högra bröstet."

De båda männen ska ha gett honom en hjälm, med ett svartmålat visir. Här är en kommentar till vad som hände därefter: "Jag såg ingenting, men kände att det gick rätt fort. Sen provade jag att stegra, eftersom jag hade sett det på film en gång. Kort efter det, så kände jag hur det small till, och jag låg i diket."

Regeringen klagar på motorcyklarnas osäkerhet. "De verkar ju nästan farliga!" säger de enat. Forskarna säger emot, och hävdar att det hela är brandkårens fel. "Allt tyder på att det var deras fel att han ens fick fordonet från början!" Forskarna poängterar även att de inte har någon som helst koppling till det som har inträffat. "Att tro något sådant vore oerhört!" säger forskaren Anders, som även jobbar för polisen.

Här är fordonet som 3-åring körde.
Här är fordonet som 3-åring körde. "Den är ganska ny." säger han.
Regeringen har nu insett hur osäkra de är, och fört fram klagomål till samtliga tillverkare.
"De verkar ju nästan farliga!" säger de.

Pojken klarade sig utan skador. Enligt forskarna beror detta på att innan han hamnade i diket, krockade med en lastbil. "Det känns rimligt, med tanke på uteblivandet av skador. Föreställ er vad som kunde ha skett annars!" säger Gunilla Heidibrink, ordförande för forskarinstitutet i Kalmar.
För att förebygga liknande olyckor i framtiden, vill regeringen även ta bort alla hjälmar. "Här ser vi ett bra exempel på den fara som den så kallade 'skyddsutrustningen' egentligen utgör!"
Som kompensation till händelsen, har regeringen tvingat brandkåren att ge 3-åringen en all-inclusive resa till Thailand. "Han behöver det efter vad som har hänt. Detta att döma av hur blek han är." säger forskarna

En blek 3-åring som vunnit resa till Thailand.
En blek 3-åring som beviljats en resa till Thailand.
Regeringen har låtit det bli kompensationen för det som brandkåren vållat.






Rektor beslutade att riva vägg

I en spansk skola i Málaga, hände igår något ytterst sensationellt. Rektorn för skolan utförde egenhändigt en omfattande ombyggnation mellan två klassrum under lektionstid. Under flera år hade den spanska polisen "La policía" haft uppgiften att riva väggen mellan sal 3 och 4. Dock hände inget, och igår tog rektorn beslutet att ta tag i saken med egna händer. "Jag tog initiativet att göra det själv, och det var ett äventyr utan dess like...". Eleverna påstår att ombyggnationen var distraherande, men forskarna hävdar att det beror på att barn inte är färdigutvecklade. "De växer ju ända fram till 18-års ålder, och innan dess är de minst lika sårbara som vilket djur som helst!" säger forskarna i enighet. Rektorn utförde det hela med endast en elvisp utan munstycken. "Jag köpte den i affären en gång, eftersom jag visste att en sådan produkt skulle behövas till något sånt här." Forskarna tror även att detta var anledningen till att själva rivningen tog över 22 timmar. De säger att det hade gått bättre om han hade anlitat brandmän i första början.

Den elvispmodell spanjoren sägs ha använt, enligt en okänd man som inte befann sig på platsen.
Den elvispmodell spanjoren sägs ha använt, enligt en okänd man som inte befann sig på platsen


Angående "La policía":s aktion, anser forskarna att de är lata idioter utan korrekt utbildning. "Det är tur att vi har så bra polis i Sverige! Brandmännen däremot..."
"Men hur värderar ni den svenska polisen som? De har ju ändå både utfört bombattentat, bränt ner hus och skjutit oskyldiga." frågar vår repporter.
"De gör vad som behövs. Inget annat!"
"Vad är Ert motiv?"
"Vad är ditt motiv? Jävla skåning!"

Efter intervjun skulle vår repporter föras till sjukhuset. Dock stannade ambulansen i en uppförsbacke, och han förblödde. I anslutning till denna tragedi, har regeringen fört fram en proposition om att jämna ut alla uppförsbackar. "Nerförsbackarna ska utelämnas, men uppförsbackarna måste plattas ut så snart som möjligt! Vi har fått in klagomål från bland andra ett stort antal cyklister och utövare av rullskidor".

Uppförsbackarna orsakar stora problem i samhället. Regeringens förslag är att jämna ut varenda en.
Uppförsbackarna orsakar stora problem i samhället.
Regeringens förslag är att jämna ut varenda en.
"Det blir bättre så!" säger regeringen.
Forskarna säger att det är brandkårens fel att det över huvud taget finnns uppförsbackar.
"Hade polisen bestämt skulle det bara finnas nerförsbackar...." tillägger Abduhl Mazira, forskare i Stockholm.



Kaffekokare av undermålig kvalité orsakade översvämning

Det har nyligen rapporterats att en kaffekokare av märket "Steinberg" vid en enstaka bryggning har bryggt en ovanligt stor mängd kaffe. Enligt uppgift glömde den kaffesugne pensionären Ragnhild Rostböll sin kaffekokare på då hon gick till grannen för att sova, och när hon kom hem hade hela kvarteret blivit översvämmat av hennes koffeinfria kaffe. "Det var kaffe överallt..." säger ett skrämt ögonvittne. Ingen skadades dock, vilket vi har forskarna att tacka för.

Hon har själv berättat att själva bryggningen gick till precis som hon läst på internet att man skulle göra, hon började med att hälla kolsyrat vatten i behållaren, tillsammans med extra starkt koffeinpulver (eftersom läkaren förbjudit Ragnhild att köpa koffeinhaltigt kaffe). Därefter bytte hon batterier i kaffekokaren och tryckte på "On/Standby", varefter kaffekokaren började låta som ett ånglok. "Den låter olika varje gång, så jag blev inte alls förvånad," säger Ragnhild i en intervju strax före händelsen.

Efter minitiösa undersökningar den senaste timmen kan forskarna säkerställa att Ragnhild Röstboll hade väldigt otur som föll offer för den hemska felbryggningen. "Sannolikheten att den hjälplösa åldringen skulle råka ut för detta var 49 %, oddsen talade alltså emot." Orsaken till att det trots allt hände tros vara att det just den dagen var Ragnhilds otursdag. Detta hade 40-åringen tyvärr ingen aning om. "Hade jag vetat om att det var min otursdag hade jag naturligtvis inte utsatt allmänheten för faror som denna".

Räddningstjänsten har lagt fram en teori att detta skulle kunna ha att göra med ett visst bevisat produktionsfel i Steinbergs kaffekokarserie. Produktionsfelet innebär i korthet att kaffekokarna fortsätter brygga kaffe trots att vattnet, batterierna och kaffepulvret är slut. Detta har i flera fall lett till stora översvämningar. Vi har kontaktat forskaren Anders för en kommentar: "Att missödet hos Ragnhild skulle ha någon som helst koppling till detta oansenliga produktionsfel är helt befängt, jag vågar påstå att detta är ytterligare ett försök av brandkåren att stjälpa polismyndigheten!"
Denna bild togs nyligen vid polisens huvudkontor i Sollentuna. På bilden ses brandkåren urinera på ett av polismyndighetens privata tåg.
Denna bild togs kort efter händelsen hos Ragnhild. På bilden ses brandkåren urinera på ett av polisens privata invasionståg vid högkvarteret i Sollentuna. Forskarna misstänker att denna smutskastning på något sätt har med kaffekokarskandalen att göra.

Man drunknade i saccosäck. "Det var fruktansvärt..."

Tragedin inträffade under söndag, förmiddag, då en man i 50-års åldern drunknade i en leopardmönstrad saccosäck, som enligt forskarna hör till de fridlysta arterna. Mannen hade då han vaknade sett ett stort paket vid ytterdörren, som han tog in och öppnade. "Det var väldigt spännande att öppna." säger han. I paketet fanns sackosäcken, vilket överaskade mannen något. "Jag har ju jättebra stolar redan, vad ska jag med den här jäveln till?" var hans tankar efter att han hade sett vad innehållet var.

När mannen skulle sätta sig, då gick det som det gick. "Jag minns hur allt blev svart, och hur jag inte kunde andas ordentligt. Det var fruktansvärt..." Mannen låg begravd i säcken flera timmar innan en inbrottstjuv hittade honom. "Jag förstod direkt vad som hade hänt. Lyckligtvis, fick jag upp honom tack vare min kofot."
Inbrottstjuven säger att mannen var helt slut efteråt, och att han därför ringde efter en ambulans. "Sånt här är ju allvarligt. Han hade en extrem tur som klarade sig!" säger forskarna. Mannen hade varken ropat på hjälp eller på något sätt ansträngt sig för att komma upp. Forskarna menar att detta var en av orsakerna till att han höll på att drunkna. Dessutom blev han så chokerad att han slutade att utföra humanitära behov (andas, äta etc.). Forskarna är även eniga om att han upplevde att allt blev svart eftersom han hade blundat och ögonen hade fastnat i just det läget. "Sånt händer den bäste..." säger Paul Harmelin, forskare vid Kalmar.

Här är den misslyckade bomben. Mannen hade tur....
Här är säcken som nästan orsakade 50-åringens död.
Som tur var ryckte inbrottstjuven in i sista sekunden.
"Att det var en bomb hade jag ingen aning om!" säger mannen.

Men den beställda ambulansen kom aldrig. Enligt några blinda ögonvittnen, ska polisen ha satt upp vägspärrar vid alla gator som på något sätt var kopplade till mannens hem. "Vi gjorde de som var nödvändigt..." förklarar Nicklas (Pungen) Svensson stolt. Forskarna har undersökt saccosäcken, och den visar sig vara en mycket kraftfull, men misslyckad, bomb. Polisen misstänks ha skapat den, då de nyligen har inlett ett starkt sammarbete med Al-Qaida. "Bombutbildningen som poliserna får av Al-Qaida är dock extremt dålig. Detta visar bland annat denna bomb." säger en av forskarna. Han hävdar också att saccosäcken var utformad som ett vapen från första början. Men som sagt misslyckades polisens försök att skapa en funktionell bomb, och resultatet blev sackosäcken. "Det gick åt helvete helt enkelt" säger PRAO-eleven Gabriel Persson.
"Det är just då man sjunker rikttigt djupt (vilket dock inte inträffade här) som dessa misslyckade bomber blir verkligt farliga" säger forskarna.

Ambulansföraren sade även att polisen hade stenat inte bara ambulansen, utan även folk omkring. "De såg arga ut när de kastade." säger han. Till slut välte de cirka 5 poliserna hela fordonet, och vrålade med höjda armar: "SEGRARE!"

Poliserna avlägsnade sig hastigt efter attacken mot ambulansen.
Polisen har här visat en allvarlig hänsynslöshet mot mänskligheten och samhället
Ambulansföraren klarade sig, med lindriga skador i tungan.
"Om detta fortsätter kommer vi kanske att behöva stänga alla sjukhus." säger regeringen

Brandkåren försvårar polisens arbete

Den stora shoppinggallerian Birsta City har inte brunnit ner. Detta på grund av brandkårens ihärdiga arbete och förmåga att släcka bränder. Igår kväll sågs polischefen Nicklas (Pungen) Svensson och PRAO-eleven Gabriel Persson hälla bensin över gallerian. Kort därefter stod hela byggnaden i lågor. "Jag var rädd" säger ett butiksbiträde som stod vid kassan till Akademibokhandeln.

"Vi gjorde det, men det var inte vi!" säger Nicklas (Pungen) Svensson. Det han egentligen menar, är att de som utförde attentatet, var den finska polisens motsvarigheter till de själva. "Jag har med egna ögon sett att det finns finska poliser som ser ut precis som oss" förklarar PRAO-eleven Gabriel Persson. 

Polisen anklagar brandkåren för att eventuellt ha räddat livet på många tungt kriminella. Forskarnas noggrant genomförda undersökningar av gallerians besökare, bevisar att över 95% av dessa egentliga offer var kriminella, och förtjänade att brinna.

Slutligen vittnar forskarnas avancerade analys om att brandkåren är genomond och korrupt.
"Alla vet ju att en nation med fler invånare är svårare att styra. Detta verkar dock inte brandkåren vara medveten om, eller så låtsas de bara!" säger Gunilla Heidibrink och hennes familj. Detta måste vara sant, eftersom hon faktiskt är ordförande för forskarinstitutet i Kalmar (som är en verklig stad), och bevisligen har en fin familj.

Här ses en av poliserna som låg bakom gårdagens misslyckade brand.
Kaosbrand
Här ses en av poliserna som låg bakom brandattentatet igår kväll.
"Det är vår hobby att bränna ner hus, men den här gången var det faktiskt inte vi!" säger Kommissarie Kent Agent för polisernas räkning.


Man slutade äta - Blev miljonär

För drygt ett år sen tog en man i Nackstaomådet initiativet att sluta äta. "Jag kände att jag inte orkade mer en dag då jag åt lunch, och det var då jag bestämde mig!". Kort därefter, började pengarna strömma in. "Varje dag fanns pengar att hämta vid ytterdörren. Ibland var det bara ett fåtal kronor, ibland flera tusen..." Forskarna säger att polisen antagligen har ett finger med i spelet. Pengarna var stulna, tror de. "Polisen har ju resurserna som krävs för att kunna råna både butiker och banker. Här ser vi ett paradexempel på vad de gör med pengarna..."

Forskarna hävdar också att det är farligt att upphöra att äta, eftersom födan ger kroppen den energi och näring som krävs för att man ska kunna leva. "Det kunde utan tvivel ha gått väldigt illa för denna man, men som tur var klarade han sig." säger Abduhl Mazira, forskare och föreståndare för ett mindre grönsaksstånd i Stockholm.

Här är några av de många sedlarna som mannen fick dagligen under sin fasta.
Stulna pengar. Polisen visste vad som pågick och uppmanade mannen till att fortsätta.
Som vi ser är sätten att terrorisera samhället olika från polisens sida.
Vad ska hända härnäst? Det kan endast forskarna fastställa.







Stort terrordåd vid Curre's gatukök

Vid midnatt kom så den väntade attacken. Polisen hade placerat en atombomb under en fritös i Curre's gatukök vid hedbergska skolan. Bomben detonerades, men ingen skadad har hittils rapporterats. Ett ögonvittne säger att hon skulle sola vid parasolerna som finns runtom restaurangen, då det plötsligt small. "Jag blev skiträdd! Trodde det var krig eller något!".

PRAO-eleven Gabriel Persson sågs springa ifrån Curre's en timme innan terrordådet. Troligen hade han bråttom till en fest, säger forskarna.

Här small det!
Explosionen var kraftig, men som tur var skadades ingen.
Däremot väntas fler attacker från polisens sida...
"Det kommer mera, tro oss!" säger forskarna.


Gatuköket är en stor förlust, eftersom det tillhandahåller föda.
"Massvält är något som detta kommer att ge upphov till. Dessutom var detta antagligen polisens avsikt." tilläger en kille vi såg gå omkring vinglande på gatan, vid 12-tiden. Forskarna håller med fullständigt.

Bomber förvärrar situationen

Polisen har nu gått ett steg längre - de har skaffat riktigt kraftfulla bomber. Detta tack vare ett nyligen ingått sammarbete med Al-Qaida. "Nu är vi ännu farligare!" säger polischefen Nicklas (Pungen) Svensson. Det har uppriktigt sagts att det snart kommer smälla, och att allmänheten bör förbereda sig på det värsta. Sedan polisernas skarpa skjutande vid sundsvalls torg har dock inga åtgärder vidtagits för att skydda folket. "Det behövs inte, tycker vi. Huvudsaken är ju att det går bra!" säger en av regeringens medlemmar.
"Det svåraste är ju att de är polisen som utför detta. De har inget intresse av att gripa sig själva." säger forskarna.

RSS 2.0