Banbrytande samband omdefinierar liv

Vid forskarinstitutet i Kalmar har en extraordinär biologisk studie resulterat i en sannerligen oväntad upptäckt, som enligt de projektledande forskarna helt ger definitionen av liv ett nytt ansikte. Detta har påvisats genom noggranna undersökningar av olika föremål som tidigare har setts som icke-organismer, och i nuläget så pekar forskarnas analys på att ostar är fullfjädrade levande varelser. "Det kanske låter lite konstigt, men så är det generellt med vetenskap. Förut trodde man ju att jorden var platt, och idag vet vi ju att det är så." förtydligar forskaren Janson Mattson.
*
I grund och botten bygger slutsatsen på att ostarna faktiskt har de egenskaper som tidigare har setts som avgörande för liv. "Att kunna röra sig är inget kriterium för liv, och på så sätt passar även ost in i beskrivningen då de inte kan förflytta sig själva utan hjälp. Åtminstone de ostar som vi har studerat klarar inte av detta. Förlamade människor saknar ju även dem denna förmåga och behöver hjälp för att röra sig, men de är fortfarande organismer!" menar Paul Harmelin vid kalmars forskarinstitut.
Ost har tidigare endast varit ett livsmedel, men är alltså nu lika levande som vilket annat djur som helst.
Ost har tidigare endast varit ett livsmedel, men är alltså nu lika levande som vilket annat djur som helst. "Tänkt att vi har ätit dem förut...Knäppt!" säger Torsten Harmelin vid Kalmars forskarinstitut. Som man kan se på bilden är osten fylld av hål, vilka egentligen är könsorgan.

En annan faktor som spelar in i resultatet, är att ostar tros ha de rätta förutsättningarna för att kunna fortplanta sig. "Vissa har ju hål, och antagligen så är det enda problemet att de själva bara inte vet hur det går till..." förklarar Pauls kusin Torsten Harmelin. Man kommer snart att inleda ett försök att lära ostar hur fortplantningen går till, främst genom filmer från forskarnas privata arkiv. "Hoppas de inte svimmar som mina barn gjorde..." fyller Paul Harmelin in med. Då olika ostar har varierande antal hål, tror man att kvantiteten av hål motsvarar antal potentiella avkommor. "Det är enkel matematik - komplicerat och svårt alltså." säger Janson Mattson.
*
Teorier finns även som talar för att ostars anatomiska egenskaper faktiskt inte är särskilt olika våra egna. Detta har påvisats genom enkla vardagliga observationer. "Det finns ju till och med personer som nästan är identiska till ostars utseende!" anser Paul Harmelin. Slutligen har ett forskarlag från Umeå med sociologen Knut Parkinsson i spetsen kommit fram till att ostar har samma sociala behov som vi människor, då de ofta befinner sig nära varandra i livsmedelsbutiker.

Den sociala kompetensen bland ostar är enligt Umeå universitets mest framstående sociolog mycket hög, och kanske till och med högre än vår egen.
Den sociala kompetensen bland ostar är enligt Umeå universitets mest framstående sociolog mycket hög, och kanske till och med högre än vår egen. "Fullt möjligt, jag gillar ju inte att ta på folk överhuvudtaget men ostar verkar trivas på det sättet, de säger i alla fall inget om det." säger Knut Parkinsson och skakar på huvudet.

Miljöaktivister och forskarna från Stockholm med den självklare ledaren Abduhl Mazira har i anslutning till upptäckten framfört stora protester mot ostkonsumtionen i landet, eftersom det nu hotar den biologiska mångfalden och dessutom ostarnas eget släkte. "Hela grejen verkar ha spårat ur totalt! Som vanligt beror det på okunskap..." förklarar Jamahl Farashad Salan från Stockholm. Regeringen har i och med detta beslutat att införa totalitärt utegångsförbud, för att minska risken för att vilda ostar skulle bli ihjältrampade. "Frågan är om vi inte måste utrota dem ändå...De är ju trots allt djur!" menar Gustav Paulsson av regeringen, som däremot är motståndare till reformen.



RSS 2.0