Storartade nedskärningar för ökad välfärd

Regeringen har nyligen investerat statliga pengar i en serietidning. Denna har inspirerat regeringsmedlemmarna till en ny ekonomisk reform. Man har nu utan förvarning tagit det slutgiltiga beslutet att stänga alla statliga verksamheter förutom brandkåren.
"Varför inte? Vi vet ju hur man gör." anser John Snithson av regeringen. Avsikten med reformen är att spara pengar genom att på detta sätt ta bort statens utgifter.
*
"Statens pengar är ju våra pengar. Det är dem vi vill åt" förklarade Gustaf Paulson via sin internetblogg förra veckan. Nu har politikern vidare fördjupat sig i frågan och beslutat att motarbeta förslaget i största möjliga mån. "Jag gjorde en mindmap och resultatet visade att det är ett dåligt förslag, jag är besviken på mina kollegor som inte inser följderna." Dessa följder är enligt Gustaf själv att djur kan komma att påträffas utomhus, då både veterinärsmottagningarna och de nyligen etablerade djurfängelsena kommer att tas bort. "Jag hatar dem. De är så jävla äckliga!" tillägger Gustaf argt.
Den officiella kalkylen över reformens ekonomiska förändring, utarbetad av regeringens Rimbo Jones med assistans av forskarna Paul och Torsten Harmelin samt Janson Matson vid Kalmars forskarinstitut. "Som diagrammet visar, kommer vi att få mer pengar efteråt, vilket är bra." hävdar Rimbo Jones glatt. "Om jag kommer ihåg rätt så är den röda stapeln statens pengar den 1 augusti, och den gröna är nulägets kapital." förklarar Paul Harmelin.

Varför man valde att lämna brandkårsmyndigheten orörd av beslutet är enligt regeringen själv oklart, men Frank Bolt menar att man antagligen hade ett argument men glömde bort det. "Sånt händer jämt. Men man ska inte vara ledsen för det! Snart kommer det säkert en ny idé...och den kanske vi inte glömmer." Brandmännen är överlyckliga, medan polisen däremot rasar över det enligt dem sinnessjuka beslutet. "Kan man lita på brandmän? NEJ DET KAN MAN INTE! Kan man tycka om brandmän? NEJ DET ÄR DET MINSTA MAN KAN! VAD ÄR PROBLEMET?" säger polischef Nicklas (Pungen) Svensson som representerar polismyndighetens åsikt i frågan.

Forskarna menar att regeringen självklart har misstagit sig vid valet av brandkåren och egentligen försökte privilegiera landets forskningsverksamhet, men misslyckades kapitalt.
"Dagens datorapparater kan vara så svåra att manövrera. Inget tvivel om att det skulle bli fel." klargör Paul Harmelin bekymrat.

Samtliga samhällsgrupper, i synnerhet polisen, är missnöjda med regeringens beslut som skedde utan förvarning, och har utfärdat aggressiv kritik mot både regeringen själv och reformen i fråga. Regeringen anser ändå att det slutgiltiga beslutet är taget och inte kan göras om på något vis. "Det går inte." tillägger Rodger Flasch surt. Polisen menar även att brandkåren framöver måste passa sig, eftersom detta kan betyda krig. 
"Det här ska brandkåren få igen för...Big time!" väser polischefen bakom sammanbitna tänder.

Eftersom beslutet redan är taget, kan ni tyvärr inte påverka det i efterhand genom att kommentera här på DSL. Vi beklagar.



Granskning: Sjukvårdarnas utbildning är otillräcklig

I anslutning till ett missöde på Malmös sjukhus där två patienter dog på indirekt uppmaning av sjukvårdarna precis efter att de kom in för behandling har samtliga av landets forskare utfört en granskning av den svenska sjukvården, inom främst sjukvårdarnas intelligens och utbildning, och resultaten är dramatiska. Forskarnas undersökningar i såväl praktiken som på papper visar att sjukvårdarnas hela utbildning består av enbart Hjärt- och lungräddning (HLR) utan vare sig regionala eller yrkesmässiga undantag. "Detta är på sätt och vis ett problem." menar Pehr Gräv vid Umeå universitet.
 
Det utbildningspaket som sjukvårdarna idag får anses vara alltför sparsamt med relevant information, menar forskarna nu. Däremot så säger de själva att det är fullt tillräckligt och att det hittils har gått bra trots flera dödsfall. "Man måste se på det hela positivt! Det innehåller ju en fin och lärorik film och man kan låtsas hångla med dockan för att träna sig inför då det verkligen gäller. Självfallet kan man också träna sina mobilfärdigheter utan rädsla för att göra fel med plasttelefonen." menar Måns Haaalm. 
 
Vid gårdagens olycka hade man följt konkreta instruktioner som ges i sjukvårdsutbildningen, vilken endast omfattar HLR, och efter att ha kontrollerat patienternas hälsotillstånd enligt instruktionsvideon som kontinuerligt rullar i samtliga salar, ringde man efter ambulans och förklarade att platsen var operationssal OS13. Kort därefter kraschade ambulansen rakt in genom väggen till salen och orsakade de båda patienternas död. "Vanligtvis har vi ju en plasttelefon som följer med HLR-väskan men den hade vi råkat slarva bort, och tvingades använda en riktig mobil fastän det kändes ovant." klargör doktor Dolschj Sivert som var en av kirurgerna som var inblandade i händelsen.
 
Operationssal OS13 innan ambulansen hade störtat in i den.
Kritiken omfattar även det materiella som sjukhusen har till förfogande.
"Vi tycker att gammalt är bäst bara, vad är det för fel med det?"
tilläger doktor Dolschj Sivert.
 
Forskarna är djupt bedrövade och har övervägt att polisen skulle kunna ta över sjukvårdarnas ämbeten snarast för att minska dödligheten bland patienter, men detta har dock sjukvårdarna vid Malmö kontrat med ett djärvt uttalande lett av Måns Haaalm. "En gång hade vi faktiskt en vaktmästare som kunde sätta på plåster..." Polisen är skeptisk till forskarnas förslag, och ser ingen mening i "att fylla stationerna till bredden med lik". "De luktar illa också, har ni tänkt på det? Va? Skulle ni vilja ha massa döingar hemma? Det tvivlar jag jävligt starkt på faktiskt!" förklarar polischef Nicklas (Pungen) Svensson och PRAO-eleven Gabriel Persson gemensamt. 
 
Regeringen hävdar att den inte hade någon som helst aning om den utbildning som sjukvården har. "Vi sa bara till landstingen att de skulle hitta någon bra film att visa i utbildningen eftersom det inte spelade någon roll, men inte visste vi att de skulle välja en så fruktansvärt tråkig!" säger Frank Bolt, medlem av regeringen upphetsat.   

Osynlig vägg frontalkrockade med okontrollerad bil på motorvägen

En fruktansvärd olycka inträffade igårkväll på en motorväg nära Mora, då en innan helt okej bil med 3 passagerare plus förare frontalkrockade med en osynlig vägg. Före krocken hade personerna i bilen dansat till den popmusik som spelades i bilradion, men olyckligtvis klarade inte föraren av att hejda sig själv och släppte ratten då "It's Raining Men" plötsligt hördes. "När diskostråkarna kom in, kunde jag inte hålla mig längre...Såhär efteråt ångrar jag ändå inte vad jag gjorde. Den är ju så jävla bra!". En osynlig vägg som troligen brandkåren skickat iväg körde därefter genast in i bilen, förmodligen även på order av brandchefen Leif (Naveln) Oskarsdotter som dock förnekar alla anklagelser. "Vi har ju inte gjort det säger jag! Vi har inte skickat iväg någon osynlig vägg av märket Wallmart från stationen i Mora klockan 10.23 igår." klargör han ursinnigt.
 
En bild på bilvraket från gårdagens incident. Den osynliga väggen totalförstördes och
finns därför inte med på bild. Forskarna i Stockholm har meddelat att de absolut inte kommer sörja väggen "Det är bara korkat." menar Abduhl Mazira. Däremot känner regeringen stor sympati och empati för det som har hänt väggen och med Gustaf Paulson i spetsen har de beslutat att arrangera ett brölopp för den. "Jag trodde inte ens att den fanns, men nu ångrar jag verkligen att jag kunde vara så naiv!" säger Frank Bolt upprört.
 
Efter krocken var bilen illa tilltufsad, men passagerarna och chauffören undkom med skrubbsår. För säkerhetens skull ringde de efter en ambulans, vilken däremot aldrig dök upp på grund av misstroende från sjukhuset i Moras sida.  "Vi trodde de skämtade, när de sa att krocken hade skett på motorvägen."säger ambulansföraren oberört. Men däremot lyckades polisen spåra samtalet, och kort efteråt dök en grupp poliser upp med sina automatvapen. Vad som hände därefter berodde enligt polischefen själv på att poliserna mår dåligt av avsakanden på kärnvapen, och därför uttnyttjade tillfället för att inte helt tappa fattningen. "Många i kåren har det faktiskt inte så jävla lätt just nu..." tillkänager polischef Nicklas (Pungen) Svensson allvarsamt.
 
En skiss utarbetad av Kalmarforskarna över händelseförloppet vid krocken. "Det underlättar alltid att rita osynliga saker för att få en uppfattning av var, hur och när de förekom i ett scenario, då de är svåra att se." klargör Janson Matson, upphovsman till skissen.
 
Forskarna är dock övertygade om att det hela var självförsvar. "Vad annars? Det är faktiskt våra svenska poliser som det är på tal om! Brandkåren bör ses som skyldiga till de skador som polisen har vållat...De var dem som började med att skicka ut väggen!"
 
Slutligen fördes de attackerade passagerarna och föraren till Moras sjukhus, men samtliga bortsett föraren omkom på grund av punkterade lungor efter behandlingen, vilket forskarna är starkt kritiska till.
"De var våra första patienter idag, så vi var ju inte uppvärmda. Hjärt- och Lungräddning är inte så enkelt som ni tror!" meddelar sjukvårdaren Ofelia Haartz som försvar till kritiken. Gunilla Heidibrink, representant för Kalmars forskarinstitut, har lämnats svarslös till uttalandet.
 
Föraren som överlevde beklagar sig över de bortkomna fastän han inte kände dem. "Jag önskar att jag hade tagit med min fina nya bärbara mac-dator. Den har pekskärm." tillägger han med en huvudskakning under intervjun. Motivet till kommentaren är dock oklart.  

RSS 2.0