Annorlunda bostadsreform påverkar ekonomin

På initiativ av rektorn för den spanska skolan i Málaga har en rad mindre hus byggts på olika torg runtom i Stockholm och förundransvärt även vid Jokkmokks bergstrakter. Han har nyligen meddelat att deras tänkta syfte är att utgöra kollektiva bostäder, där de boende istället för att betala utgifter såsom hyra istället ska utlovas pengar, helt enkelt för att de bor där. "I min åsikt är det en ytterst smart kanpanj, inte bara för att husen är välbyggda och fina utan även för att detta kommer att minska de ekonomiska svårigheter som vissa, oftast hemlösa individer tvingas uppleva. Dessutom får de ju någonstans att bo!" förklarar rektorn. Pengasummorna ska enligt han själva variera mellan 1 miljon till 50 miljoner kronor, beroende på vilka som bosätter sig i husen. "Är de trevliga, ja då får det mer pengar, precis som i livet i allmänhet." tillägger rektorns rådgivare, Joel Daneryd, som även arbetar på 549 andra platser. 
 
Modell av de hus som rektorn har byggt. "Jag hittade den i en av regeringens otaliga Lego-lådor, och tyckte genast om vad jag såg..." klargör han drömskt.
 
I anslutning till rektorns förslag, har ekonomiforskarna vid Umeå universitet börjat oroa sig för en eventuell ekonomisk kolapps. "Det har visat sig att tvärtomtaktiker som just denna i de flesta sammanhang historiskt har inneburit stora problem. Jag minns den gången då jag gav alla mina pengar till nån jag inte kände, bara för att vara snäll. Konsekvensen blev att jag blev helt utblottad." klargör Pehr Gräv i samtliga forskares ställe. Rektorn själv menar ärligt att han inte har betänkt de problem som kan uppstå, utan fokuserar på möjligheterna framför allt annat, då han anser att de är det mest väsentliga. "Var inte en fånge i verkligheten, se allt som möjligt!" säger rektorn som kommentar till forskarnas uttalande. 
 
Regeringen har meddelats för att ytterligare kunna bestämma om rektorns proposition är något att satsa på, och samtliga medlemmar förutom Gustaf paulson anser att det är en fenomenal idé.
"Med pengar kan man faktiskt köpa saker, och man måste ju bo någonstans, så det är en klockren kombination." menar Rodger Flasch. Gustafs enda argument till att han är emot reformen, är att han "inte vill släppa in äckliga djur i husen", vilka han tror riskerar mänsklighetens välmående. "Man kan ju inte veta i förväg om de boende kommer att låta djur komma in. Isåfall måste man nog anlita proffs av något slag..." klargör han.
 
En annan motpart är polisen, som inte alls gillar idén, då de anser att hemlöshet är fruktansvärt underskattat, och hellre vill att pengarna ska överlåtas till polismyndigheten.
"Dessutom kanske brandmän flyttar in, och det kan vi såklart aldrig tillåta. De är ju förfärliga..." förtydligar polischef Nicklas (Pungen) Svensson allvarligt. De bostadslösa, å andra sidan, är mycket optimistiska till förslaget, vilket förvånar sociologen Knut Parkinsson som ser ytterligare problem med just bostäderna. Han är orolig över sociala samt rent fysiska komplikationer som kan uppstå på grund av tätheten mellan de boende, då husen är så små att inte ens en duva och ännu mindre en blåval förmår att stå upprätt på insidan. "Utöver detta så kan de ekonomiska klyftorna bland de bosatta leda till alla möjliga dilemman, och om vi har otur samt förutsatt att de har machete, extremt våld..." hävdar han förbryllat.  
 
En av de bostäder som rektorn vill låta likväl hemlösa som vanliga människor bo i, medan de blir mindre ekonomiskt beroende. "Det märkligaste är väl att ingen har kommit på det här tidigare, egentligen." menar Frank Bolt, medlem av regeringen. 
 
DSL är självfallet intresserade av sina läsares åsikter, och vi uppmanar er till att kommentera inlägget för att kunna definiera folkets vilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0