Fantastisk komfortlösning ersätter alla möbler

Tack vare en lysande ny komfortlösning baserad på stolar, har forskarna vid Kalmars forskarinstitut löst alla framtida möbelproblem. Minimalism, är det ord man helst beskriver uppfinningens egenskaper med, som man igår kom på då man skulle se på film i matsalen klockan 23:00. "Egentligen fick vi inte, så vi smög oss in på kvällen och skulle titta på 'Die Hard 3' som Janson hade köpt alldeles nyligen. Ingen av oss hade med sig nån soffa eller så, det var strax efter att vi insåg det som Paul och Torsten Harmelin uppfann konstruktionen." förklarar Hampus Froté. 
 
Den fantastiska stolkonstruktionen som i nuläget anses kunna vara ett alternativ till alla möbler
"Den är lite dyr kanske, men det är värt!" säger Torsten Harmelin.
 
Uppfinningen är helt enkelt två stolar av den modell som specifikt finns i matsalen på institutet. Den ena stolens rygg, placeras på den andras sits, och lutas tills den fastnar i ett läge där hela konstruktionen blir ofattbart stabil. Komforten är enligt forskarna själva otroligt hög, och därför anser man att stolkonstruktionen utan tvivel kommer att kunna ersätta precis alla möbler. "Man kan t.ex sitta med benen hängandes i luften. Det är nice!" tillägger Paul Harmelin stolt. Nackdelarna är få. Endast genom att använda den stolmodell som finns i matsalen på Kalmars forskarinstitut, kan man konstruera komfortlösningen, och dessutom krävs två, vilket innebär att kostnaden blir dubbelt så dyr (eller ungefär 80 gånger, beroende på hur man räknar). 
Stolarnas kostnad överstiger även priset för de flesta möbler man idag känner till. "Men detta är bara småsaker. Vi måste ju självklart kolla på uppfinningen ur ett positivt perspektiv för att inse att den är överlägsen!" säger Gunilla Heidibrink uppspelt.
 
Paul Harmelin demonstrerar stolt sin och Torstens genialiska uppfinning, samtidigt som han håller en flaska julmust i handen. "Det är min favoritdryck, dessutom var det vad vi hade medan vi såg på filmen, så jag tycker den har gjort sig förtjänt av att vara med på bild..."
 
Inte bara andra stolar och sittmöbler ska kunna ersättas, utan enligt forskarna även bord, sängar, garderober och dylikt. "Man kan ju ställa saker på en av stolarna, men kanske att de ramlar, fast det spelar ingen roll ju, man kan ta upp dem igen... Bra komplement till säng också. Inte lika skön dock." hävdar forskare Janson Matson. Trots uppfinningens briljans, är forskarna vid Stockholm, ledda av Abduhl Mazira, starkt kritiska till konstruktionen och dess potentiella svagheter. De menar att risken finns att den kan smälta, och därmed bli obrukbar. "Om det blir tillräckligt varmt så..." klargör Jamahl Farashad Salan muttrandes i telefon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0