Storartade nedskärningar för ökad välfärd

Regeringen har nyligen investerat statliga pengar i en serietidning. Denna har inspirerat regeringsmedlemmarna till en ny ekonomisk reform. Man har nu utan förvarning tagit det slutgiltiga beslutet att stänga alla statliga verksamheter förutom brandkåren.
"Varför inte? Vi vet ju hur man gör." anser John Snithson av regeringen. Avsikten med reformen är att spara pengar genom att på detta sätt ta bort statens utgifter.
*
"Statens pengar är ju våra pengar. Det är dem vi vill åt" förklarade Gustaf Paulson via sin internetblogg förra veckan. Nu har politikern vidare fördjupat sig i frågan och beslutat att motarbeta förslaget i största möjliga mån. "Jag gjorde en mindmap och resultatet visade att det är ett dåligt förslag, jag är besviken på mina kollegor som inte inser följderna." Dessa följder är enligt Gustaf själv att djur kan komma att påträffas utomhus, då både veterinärsmottagningarna och de nyligen etablerade djurfängelsena kommer att tas bort. "Jag hatar dem. De är så jävla äckliga!" tillägger Gustaf argt.
Den officiella kalkylen över reformens ekonomiska förändring, utarbetad av regeringens Rimbo Jones med assistans av forskarna Paul och Torsten Harmelin samt Janson Matson vid Kalmars forskarinstitut. "Som diagrammet visar, kommer vi att få mer pengar efteråt, vilket är bra." hävdar Rimbo Jones glatt. "Om jag kommer ihåg rätt så är den röda stapeln statens pengar den 1 augusti, och den gröna är nulägets kapital." förklarar Paul Harmelin.

Varför man valde att lämna brandkårsmyndigheten orörd av beslutet är enligt regeringen själv oklart, men Frank Bolt menar att man antagligen hade ett argument men glömde bort det. "Sånt händer jämt. Men man ska inte vara ledsen för det! Snart kommer det säkert en ny idé...och den kanske vi inte glömmer." Brandmännen är överlyckliga, medan polisen däremot rasar över det enligt dem sinnessjuka beslutet. "Kan man lita på brandmän? NEJ DET KAN MAN INTE! Kan man tycka om brandmän? NEJ DET ÄR DET MINSTA MAN KAN! VAD ÄR PROBLEMET?" säger polischef Nicklas (Pungen) Svensson som representerar polismyndighetens åsikt i frågan.

Forskarna menar att regeringen självklart har misstagit sig vid valet av brandkåren och egentligen försökte privilegiera landets forskningsverksamhet, men misslyckades kapitalt.
"Dagens datorapparater kan vara så svåra att manövrera. Inget tvivel om att det skulle bli fel." klargör Paul Harmelin bekymrat.

Samtliga samhällsgrupper, i synnerhet polisen, är missnöjda med regeringens beslut som skedde utan förvarning, och har utfärdat aggressiv kritik mot både regeringen själv och reformen i fråga. Regeringen anser ändå att det slutgiltiga beslutet är taget och inte kan göras om på något vis. "Det går inte." tillägger Rodger Flasch surt. Polisen menar även att brandkåren framöver måste passa sig, eftersom detta kan betyda krig. 
"Det här ska brandkåren få igen för...Big time!" väser polischefen bakom sammanbitna tänder.

Eftersom beslutet redan är taget, kan ni tyvärr inte påverka det i efterhand genom att kommentera här på DSL. Vi beklagar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0