Åldringar svårt misshandlade av tonåring

I en förort i Skåne inträffade vid 12-tiden igårkväll en våldsam konfrontation mellan en grupp äldre människor i åldrarna 80 till 90 år och en tonårig pojke, mitt i trappuppgången till hans lägenhet. Enligt både pojken själv och de uppgifter som polisen har fått av gamlingarna  vid förhöret strax efter händelsen, ska de ha ringt på tonåringens lägenhet, och då han öppnade inte ha gjort någonting alls. "Jag tror vi skulle fråga om vi fick sova på soffan hemma hos en av oss, men det glömde vi såklart att fråga så vi stod bara där och kollade på varandra." Åldringarna kände inte varandra sen innan, och visste enligt dem själva absolut inte vad de faktiskt höll på med. Pojken, i sin tur, hade med ens vrålat i ursinne och misshandlat dem med ett slagträ som stod till förfogande i hallen. "Jag uppfattade dem genast som hotfulla, och förstod att de ville ta mina gamla leksaker, så jag gjorde vad som krävdes för att stoppa dem uslingarna" förklarar han barskt. Efter ca. 80 minuters ihärdig kamp där åldringarna inte gjorde motstånd, anlände polisen till platsen, och arresterade samtliga av de äldre på order av polischef Nicklas (Pungen) Svensson. 
Det autentiska slagträet som pojken försvarade sig med igårkväll.
"Det såg inte lika hårt ut som det faktiskt var..." klargör en av åldringarna menande.
 
Härnäst tänker polisen förhöra de arresterade ytterligare, för att sedan fängsla dem för gott i en mycket djup brunn nära Norge. "Där kan de få sitta och tänka över vad de har ställt till med..." klargör kommisarie Kent Agent väsandes i telefonen. Utöver pojkens egen slutsats om varför de i själva verket var där, har forskarna utarbetat omfattande teorier som säger att åldringarna planerade en statskupp för att avsätta rektorn. "Genom att ta barnet som gisslan skulle de ha kunnat utpressa rektorn till att göra egentligen vad som helst. Dessutom är det ju gamlingar vi talar om här vilket är ytterligare ett starkt bevis till att så var fallet." Stockholms forskare hävdar dock att pojken gjorde en lite för förhastad förmodan, vilket har gett Abduhl Mazira och hans medarbetare extrem kritik från alla håll, särskilt från Kalmars forskarinstitut.  "Han borde ha frågat vad de egentligen höll på med innan han anföll, även fast det kanske var något uppenbart..." säger forskaren Jamahl Farashad Salan.
 
Rektorn har i anslutning till det som har hänt övervägt om ett alternativ till att förhindra kommande snarlika scenarion är att riva alla ålderdomshem och bygga hockeyarenor istället, samt att utvisa de flesta människor över 80 till Afghanistan. "Om vi gör det så får vi se vad som händer, vilket kan vara intressant." menar rektorn med ett leende. Regeringen har via SMS klargjort att de håller med till fullo, men att Pat Martinson är något oroad över förslagets innebörd då han faktiskt är 79 år redan, och snart kommer att fylla 80. "Då måste ju jag bo i Afghanistan. Jag vet inte ens var i Sverige det ligger...Har de ens TV där?" 
 
Slutligen har brandkåren visat sig vara upproriska mot polisens initiativ och menar att pojken hellre borde få en chans att göra slut på förövarna en gång för alla. "Det är han väl värd, dessutom tänker poliserna ju knappt på att han bara är ett barn..." hävdar brandchef Leif (Naveln) Oskarsdotter.   
   
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0