Tältning i bastu gick överstyr

En grupp medelålders campare kom vid midnatt igår in till Malmö sjukhus för akut vård, efter flera veckors isolering i en bastu, vilket skedde inuti ett campingtält. Temperaturen ska enligt Paul Harmelin och de andra forskarna vid kalmars forskarinstitut ha varit ca. 80 grader konstant, framtill igårkväll, då den plötsligt höjdes. 
 
Anledningen till att tältningen gjordes i en av det lokala badhusets bastubad, var att camparna hade sett en antydan till duggregn innan de skulle gå ut i skogen som planerat. "Vi kom på att en bastu skulle gå lika bra, om än bättre i jämförelse med den utvalda skogsdungen." klargör en av camparna. Forskarna anser att det var konstigt att inte bastun var förstahandsvalet, då den bevisligen är både varm och skön.
 
Här är bastun där tältningen trotsigt ägde rum under ett antal veckor.
"Det var ganska trångt när jag väl tänker efter...man kunde ju knappt sträcka ut benen ens hälften av vad man annars kan. Hinken hade Sven i ryggen hela tiden sa han." förklarar sjukvårdaren som fanns med bland camparna.
 
Dock uppstod ett problem som man ganska snabbt insåg var besvärligt: Det var svårt att sova på grund av temperaturen. Detta trodde sig den kinesiske brandmannen Svante Nilsdotter kunna lösa, vilket däremot visade sig vara felaktigt då temperaturen istället höjdes avsevärt efter hans aktion. "Jag sprutade ju vatten överallt. Varför blev det inte kallare?" Situationen blev genast värre, då man efteråt inte kunde sova alls. Initiativet att tilkalla ambulans togs endast några timmar efter temperaturhöjningen av en sjukvårdare som hörde till campinggruppen, eftersom han direkt insåg allvaret i det hela.
 
Väl på sjukhuset, säger nu diagnoserna att offren har drabbats av en stroke i sömncentra, och som antytt av sjukvårdaren på plats, behöver behandlas per omgående. Ett utlåtande från en av kirurgerna som ikväll kommer att utföra samtliga operationer, Måns Haaalm, menar att de är i säkra händer. "Vi tänker utföra HLR så fort fikarasten är över. Det är det vi är bäst på." klargör han självsäkert. 
 
Polisen och regeringen hävdar att det återigen är brandkårens fel att situationen uppstod, och för en gångs skull har brandchef Leif (Naveln) Oskarsdotter valt att erkänna. "Ni har rätt. Det var vi som låg bakom hela tiden...varför skulle vi annars ha skickat dit Svante?" bekräftar Leif. Utöver detta, så tror Kalmarforskarna att det hela hade kunnat förhindrats om man bara hade skruvat upp temperaturen vansinnigt högt. "Då hade de inte orkat vara kvar..." förklarar forskaren Janson Matson övertygande.

Kommentarer
Postat av: Anonym

BRA skit!

2010-01-31 @ 17:07:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0